Kärjistynyt energiakriisi ja ilmastotoimet puhuttavat Euroopan parlamenttia Strasbourgissa – Pian selviää, mitä se pitää uusiutuvana energiana ja mitä ei

Parlamentti äänestää täysistuntoviikon aikana muun muassa siitä, miten se suhtautuu puun polttamiseen energiaksi.

Euroopan parlamentti äänestää Strasbourgissa muun muassa siitä, miten se suhtautuu puun polttamiseen energiaksi.

12.9. 7:50

Helsinki

Euroopan parlamentin täysistuntoviikko alkaa maanantaina Ranskan Strasbourgissa. Parlamentti äänestää viikon aikana muun muassa siitä, miten se suhtautuu puun polttamiseen energiaksi. Kyse on siitä, mitä voi pitää uusiutuvana energiana ja mitä ei.

Täysistuntoviikolla suomalaisia puhuttanut puu ei jää ainoaksi ilmasto-, ympäristö- ja energiateemaksi.

Parlamentin käsittelyssä on esimerkiksi metsäkato ja äänestyksessä erilaisia ilmastopakettiin kuuluvia ehdotuksia, joiden tarkoituksena on nopeuttaa uusiutuvan energian hankkeita sekä vähentää energiankulutusta vuoteen 2030 mennessä.

Syksyllä sähkön hintakriisi on kärjistynyt niin, että myös nopeista keinoista tarttua energiakriisiin puhutaan täysistuntoviikolla.

Tiistaina europarlamentaarikkojen, komission ja neuvoston on määrä keskustella EU:n vastauksesta energianhintojen jyrkkään nousuun Euroopassa. Komissiolta odotetaan myös konkretiaa puheenjohtaja Ursula von der Leyenin aiemmin esittämiin ajatuksiin siitä, millä konsteilla ongelmaa voisi ratkoa.

Von der Leyen pitää keskiviikkona vuotuisen puheensa unionin tilasta, ja häneltä odotetaan nimenomaan suurta energiapuhetta.

Tiistaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) on puolestaan määrä avata parlamentille näkemystään Euroopan nykytilasta ja tulevaisuudesta,

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut