Venäjä lähettää lisää joukkoja Harkovaan – ”Putin maksaa sodasta kovaa hintaa”

Venäjän Harkovaan asettaman paikallishallinnon edustajan mukaan Harkovassa käydään raskaita taisteluita.

Ukrainan joukkoja Harkovan lähistöllä.

9.9. 18:04

Kiova/Moskova

Venäjä on lähettämässä lisää joukkoja Harkovan alueelle Itä-Ukrainaan, jossa on käynnissä Ukrainan joukkojen vastahyökkäys, kertoivat venäläiset uutistoimistot perjantaina.

Tass- ja Ria Novosti -uutistoimistojen jakamassa Venäjän puolustusministeriön videossa näkyy päällystetyllä tiellä liikkuva sotilaskolonna. Osaan ajoneuvoista on kiinnitetty Venäjän lippu ja maalattu Z-tunnus, jolla venäläiset merkitsevät kalustonsa.

Harkovan venäläiseen paikallishallintoon kuuluvan Vitali Gantshevin mukaan Balaklijan kaupungissa ja sen ympäristössä käydään raskaita taisteluita. Gantshev myönsi, ettei Balaklija ole enää venäläisten hallussa.

Gantshevin mukaan ukrainalaiset yrittävät murtaa rintamalinjan myös Balaklijan pohjoispuolella.

”Nyt kun venäläisiä reservejä on tuotu tänne, joukkomme tekevät vastarintaa”, Gantshev sanoi.

Ukraina on kertonut tunkeutuneensa vastahyökkäyksillään syvälle läpi venäläislinjoista Etelä- ja Itä-Ukrainassa. Ukrainan armeija kertoi torstaina vallanneensa yli 20 kylää tai kaupunkia Harkovan alueella.

Blinkenin mukaan päätös on osoitus Venäjän kärsimistä tappioista

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kommentoi Venäjän joukkojen lisäämistä Harkovassa tuoreeltaan perjantaina. Hänen mukaansa päätös joukkojen lisäämisestä korostaa Venäjän kärsimien tappioiden määrää sodassa.

”Ukrainassa on valtava määrä venäläisiä sotilaita. Valitettavasti ja traagisesti (presidentti Vladimir) Putin on osoittanut, että hän tulee syöksemään paljon ihmisiä tähän (sotaan)”, Blinken sanoi.

”Tällä on valtava hinta Venäjälle ja sen tulevaisuudelle.”

Blinken vastasi perjantaina toimittajien kysymyksiin sotilasliitto Naton päämajassa Brysselissä, jossa hän oli aiemmin keskustellut Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Torstaina Blinken vieraili Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Vierailun yhteydessä Blinken ilmoitti Yhdysvaltojen uudesta, noin 2,8 miljardin dollarin suuruisesta, sotilasavusta Ukrainalle ja muille eurooppalaisille maille, joihin Venäjän uhka mahdollisesti kohdistuu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut