Lääkärit huolissaan kuningatar Elisabetin terveydestä – perhe kiiruhtaa tapaamaan

Lääkärit ovat neuvoneet kuningatarta lepäämään, sillä he ovat huolissaan kuningattaren terveydentilasta.

Kuningatar Elisabet oli tiistaina 6. syyskuuta nimittämässä konservatiivipuolueen tuoretta puheenjohtajaa Liz Trussia Britannian uudeksi pääministeriksi Balmoralin linnassa Skotlannissa.

8.9. 16:12

Lääkärit ovat huolissaan kuningatar Elisabetin terveydestä ja ovat suositelleet, että 96-vuotias kuningatar pysyy lääkärin valvonnassa, kertoo Buckinghamin palatsi tiedotteessaan. Asiasta uutisoivat BBC ja uutistoimisto Reuters.

”Tänä aamuna tehdyn arvioinnin perusteella kuningattaren lääkärit ovat huolissaan Hänen Majesteettinsa terveydestä ja ovat suositelleet, että hän pysyy lääkärin valvonnassa”, palatsin tiedotteessa kerrotaan.

Kuningatar on tällä hetkellä Balmoralin linnassa Skotlannissa. Hänen lähiomaisilleen on kerrottu tilanteesta.

Kaikki kuningattaren lapset, prinssi Charles, prinsessa Anne, prinssi Andrew ja prinssi Edward sekä prinssi William ovat matkanneet kuningattaren luokse Balmoralin linnaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reutersin mukaan myös prinssi Harry ja Sussexin herttuatar Meghan ovat matkalla kuningattaren luokse.

Perui tapaamisen

Kuningatar joutui keskiviikkona perumaan suunnitellun virtuaalisen tapaamisen neuvonantajiensa kanssa sen jälkeen, kun lääkärit neuvoivat häntä lepäämään. Tiistaina hän oli nimittämässä Liz Trussia Britannian uudeksi pääministeriksi Skotlannin kodissaan.

Truss kommentoi uutista kuningattaren terveydentilasta tuoreeltaan.

”Ajatukseni, ja ihmisten ajatukset kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassamme, ovat Hänen Majesteettinsa ja hänen perheensä kanssa”, Truss kirjoitti pikaviestipalvelu Twitterissä.

Kuningatar on kärsinyt Buckinghamin palatsin mukaan vuoden 2021 lopusta alkaen ”ajoittaisista liikkumisvaikeuksista”, Reuters kertoo.

Epätavallinen lausunto

BBC:N haastatteleman kuninkaallisiin perehtyneen asiantuntijan Robert Hardmanin mukaan palatsin lausunto kuningattaren terveydentilasta on epätavallinen. ”Palatsi ei tavallisesti julkaise tiedotteita kuningattaren terveydestä, jos asia ei ole merkittävä”, hän sanoo BBC:lle.

Hardmanin mukaan edellisen kerran lausunto kuningattaren terveydentilasta tuli samalla tavalla yllättäen, kun hänellä oli koronavirustartunta.

”Mutta kaiken kaikkiaan näkemys on, että jos hänelle ei tehdä joitain lääketieteellisiä toimenpiteitä sairaalassa, niin nämä ovat yksityisiä asioita... Joten selvästi se, että palatsi on katsonut parhaaksi antaa lausunnon, antaa aihetta huoleen”, hän sanoo.

Uutiseen reagoitu

Britanniassa on reagoitu voimakkaasti uutiseen kuningattaren terveydentilasta.

Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n BBC One -televisiokanavan normaali lähetys on keskeytetty, ja kanavalla näytetään pääasiassa kuningattaren terveydentilaa käsitteleviä uutisia.

Britannian parlamentin puhemies Lindsay Hoyle keskeytti torstaina päivällä alahuoneessa käydyn keskustelun energiahintajärjestelmästä sen jälkeen, kun tieto kuningattaren terveydentilasta julkaistiin. Hoyle sanoi, että hän ja parlamentti lähettävät parhaat terveisensä kuningattarelle ja että kuningatar on heidän ajatuksissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut