Matkustajalautalla syttyi tuli­palo Gotska Sandönin edustalla Itä­merellä, aluksella on noin 300 matkustajaa

Hälytys Stena Scandica -matkustajalautan palosta tuli noin kello 12.40 Ruotsin aikaa. Autokannella kylmäkontissa syttynyt palo on saatu rajattua.

29.8. 17:27

Ruotsin puolella Itämerellä sijaitsevan Gotska Sandönin saaren edustalla olevalla matkustajalautalla Stena Scandicalla palaa.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan lautalla on noin 300 matkustajaa.

Stena Scandica -matkustajalauttaa liikennöi Stena Line.

Yhtiön lehdistövastaava Stefan Elfström kertoi, että palo on rajatulla alueella.

”Meillä ei ole ilmoituksia henkilövahingoista. Keräämme parhaillaan lisätietoa sitä mukaa, kun sitä saamme, Eflström sanoi SVT:lle.

Elfströmin mukaan lautalla olevilla matkustajille ei ole hätää, ja heistä huolehditaan hyvin.

Hälytys tulipalosta tuli maanantaina kello 12.40 Ruotsin aikaa, jolloin matkustajalautta oli Gotska Sandönin edustalla matkalla Nynäshamniin.

Jonas Franzén Ruotsin merenkulkulaitokselta kertoo uutistoimisto TT:lle, että palo sai alkunsa autokannen kylmäkontista.

”Savua on, mutta ei avotulta. Miehistö sammuttaa savuavia kohtia, ja se vaikuttaisi auttavan”, ruiskuttaa vettä sen päälle jäähtyäkseen ja se näyttää auttavan, hän kertoi uutistoimistolle.

Franzénin mukaan aluksesta on tähän mennessä evakuoitu muutama henkilö, mutta pelastusjohtajan on päätettävä, toteutetaanko täysimittainen evakuointi.

Myös Ruotsin merenkulkulaitoksen tiedottaja Lisa Mjörning kertoi, että palo on hallinnassa.

Mjörningin mukaan paikalle on kuitenkin hälytetty meripelastuksen veneitä ja helikoptereita.

”Mikäli joudumme evakuoimaan matkustajia, se tapahtuu hyvässä yhteistyössä Meripelastusyhdistyksen ja rannikkovartioston kanssa”, hän sanoi.

”Toistaiseksi näyttää siltä, että matkustajia ei tarvitse evakuoida.”

Destination Gotland -matkailunedistämisyhdistyksen toimitusjohtajan Martin Risbergin mukaan pelastusryhmä Sweden Rescue on pyytänyt yhdistystä auttamaan.

”Oma lauttamme MS Visby oli matkalla Nynäshamnista Gotlannin Visbyyn. Tällä hetkellä se suuntaa kohti Stena Scandica -lauttaa. Tällä hetkellä en osaa sanoa, kuinka lähellä Scandicaa MS Visby kävi. Valmistelemme esimerkiksi helikopterikanttamme käyttökuntoon”, Risberg kertoi SVT:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut