Näin Marinin juhlimis­videosta uutisoitiin maailmalla, Aftonbladet nosti pääuutiseksi

Monet asiasta ulkomailla kirjoitetut jutut kertovat sekä pääministeri Sanna Marinin nuorekkaasta imagosta että tämän vapaa-ajanvieton kohtaamasta arvostelusta.

Pääministeri Sanna Marinin juhlinta on herättänyt kiinnostusta ulkomaisessakin mediassa.

18.8. 15:15

Pääministeri Sanna Marinin (sd) juhlimisvideo on saanut huomiota myös ulkomaisissa medioissa.

Esimerkiksi saksalainen sanomalehti Berliner-Zeitung uutisoi Marinin joutuneen arvostelun kohteeksi ”kokaiinibileiden” takia.

”Video näyttää Suomen pääministerin Sanna Marinin juomassa ja juhlimassa. Taustalla vieraat huutavat kokaiinista”, jutun ingressissä kirjoitetaan.

Myös saksalainen Tagesspiegel kertoo uutisensa ingressissä, että Marinin arvostelijat pohtivat, ”oliko juhlissa jopa kokaiinia”.

Huume-epäilyt ovat lähteneet siitä, että videon taustalla kuuluu huuto, jonka on tulkittu olevan ”jauhojengi”. Toisaalta ihmiset videolla saattavat myös huutaa esimerkiksi myös Jaloviinasta, tuttavallisemmin Jallusta.

Suoraan kokaiinista julkisuudessa olleilla videoilla ei puhuta. Marin kiisti aiemmin torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hän olisi käyttänyt videoilla näkyvissä juhlissa huumausaineita. Hän sanoi, ettei ole nähnyt kenenkään muunkaan käyttävän niitä.

Marinin juhlinnasta kertovat myös ruotsalaiset Aftonbladet ja Sydsvenskan.

Aftonbladet mainitsee pääuutisekseen nostamassaan jutussa myös mahdollisen jauhojengi-huudon ja raportoi, että monet ovat tulkinneet sen liittyvän jollain tavoin kokaiiniin.

Myös Viron yleisradioyhtiö EER uutisoi tapahtumasta sekä Marinin kommenteista siihen liittyen.

Eurooppalaisten medioiden lisäksi muun muassa argentiinalainen sanomalehti La Nación ja australialainen media News kertovat videosta.

Asia on huomattu myös lukuisissa Britannian ja Yhdysvaltojen medioissa. Muun muassa yhdysvaltalaisen median Politicon Euroopan osasto kirjoitti aiheesta kevytsävyisen jutun.

”Kaikista EU:n johtajista, joiden kanssa juhlia, sinulla olisi luultavasti eniten hauskaa Suomen pääministerin Sanna Marinin kanssa”, jutussa kirjoitetaan.

Myös Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoitti aiheesta jutun, jossa haastateltiin suomalaista politiikan toimittajaa Robert Sundmania.

Marin on saanut ulkomaisissa medioissa paljon huomiota jo aiemmin. Suuri osa siitä liittyy hänen nuorekkaaseen imagoonsa.

Esimerkiksi saksalainen media Bild julkaisi vain joitain päiviä sitten jutun, jossa koottiin Marinin juhlimiseen liittyvää materiaalia. Jutun otsikko on ”Maailman siistein poliitikko: Tämä hallitusjohtaja osaa myös juhlia!”

Lähes jokaisessa juhlimisvideosta kirjoitetussa jutussa mainitaan Marinin ainutlaatuinen kansainvälinen suosio, mutta myös aiemmat kerrat, kun hänen vapaa-ajanviettonsa on joutunut julkisen arvostelun kohteeksi.

Myös jotkin yllättävät tahot ovat huomioineet juhlimisvideon.

Puolan, Tšekin, Slovakian ja Unkarin, muodostaman Visegrád-ryhmän Twitter-tili on jakanut videon ja kertonut Marinin kohtaamasta kritiikistä.

Monet ulkomaiset kannanotot sosiaalisessa mediassa ovat huomioineet, ettei Marinin toiminta poikkea lukuisten muiden maiden poliittisten johtajien toiminnasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut