Trump sanoo FBI:n tehneen kotietsinnän Floridan-kodissaan

FBI ei ole vahvistanut tietoja eikä ole avannut, mistä etsinnässä oli mahdollisesti kyse.

Medioiden mukaan Trump ei ollut paikalla kotietsinnän aikana.

9.8. 8:42

Washington/Helsinki

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump sanoo, että liittovaltion poliisi FBI on tehnyt kotietsinnän Floridassa sijaitsevalle Mar-a-Lago-kartanolle, jossa Trump asuu.

Trump kertoo asiasta lausunnossaan sosiaalisessa mediassa ja on vahvistanut asian uutiskanava CNN:lle.

FBI ei ole vahvistanut tietoja eikä ole avannut, mistä etsinnässä oli mahdollisesti kyse. CNN:n mukaan oikeusministeriö ja Valkoinen talo ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa. Virkamiehen mukaan Valkoista taloa ei ollut tiedotettu etsinnästä.

Entisen presidentin mukaan FBI oli myös tutkinut hänen kassakaappinsa. CNN kirjoittaa, että etsintä alkoi paikallista aikaa maanantaiaamuna. Median lähteiden mukaan viranomaiset keskittyivät erityisesti Trumpin toimistoihin ja kartanon yksityisiin tiloihin. Mar-a-Lagossa sijaitsee myös klubi, jossa on muun muassa kylpyläpalveluita.

Medioiden mukaan Trump ei ollut paikalla kotietsinnän aikana.

Liittynee Valkoisesta talosta vietyihin asiakirjoihin

Guardian-lehti kirjoittaa asiaa tuntevaan lähteeseensä viitaten, että etsintä vaikuttaa liittyvän tutkintaan, jonka mukaan Trump oli presidenttikautensa jälkeen ottanut laittomasti mukaansa asiakirjoja Valkoisesta talosta. Myös New York Times kirjoittaa lähteisiinsä viitaten, että etsintä näyttää liittyneen asiakirjoihin. Lehden tietojen mukaan kartanolle oli viety laatikoita, joitta oli salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.

Yhdysvaltain kansallisarkisto sanoi helmikuussa, että se oli saanut 15 laatikollista asiakirjoja Trumpin Floridan-kartanolta. Tuolloin Washington Post raportoi, että laatikoissa oli salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka Trump oli ottanut mukaansa vaalitappionsa jälkeen.

Lain mukaan asiakirjat olisi Trumpin presidenttikauden päätyttyä luovuttaa, mutta ne oli viety Mar-a-Lagoon.

Kansallisarkisto pyysi oikeusministeriöitä aloittamaan tutkinnan Trumpin toiminnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut