Salaliittoteoreetikko Alex Jones joutuu maksamaan vielä 45,2 miljoonaa dollaria lisää korvauksia

Jones ja hänen yrityksensä tienasivat salaliittobisneksellä parhaimmillaan 50 miljoonaa dollaria vuodessa.

Alex Jones asiaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä Texasin Austinissa elokuun 3. päivä.

6.8. 8:25

Torstaina yli neljän miljoonan dollarin korvauksiin kunnianloukkauksesta velvoitettu äärioikeistolainen salaliittoteoreetikko Alex Jones joutuu maksamaan vielä 45,2 miljoonaa dollaria rangaistusluonteisia maksuja lisää, teksasilainen valamiehistö on päättänyt.

Lue lisää: Salaliittoteoreetikko Alex Jones joutuu maksamaan miljoonia Sandy Hookin koulusurman uhrin omaisille

Lakitaistelu jatkuu New York Timesin mukaan hyvin mahdollisesti Texasin korkeimpaan oikeuteen asti, sillä rangaistusmaksu on korkeampi kuin Teksasin laki sallii, mutta laki ei välttämättä ole perustuslain mukainen.

Jones käy oikeutta väitettyään valheellisesti Sandy Hookin koulusurmissa kuolleiden lasten vanhempien osallistuneen tragedian lavastamiseen. Salaliittoteorian mukaan joukkoammuskelu lavastettiin, jotta Yhdysvaltain aselakeja kiristettäisiin.

Salaliittoteoriat olivat rahakas bisnes Jonesille

Jones levitti vuosia valheellisia salaliittoteorioita Infowars-valemediansa kautta niin joukkoampumisista kuin esimerkiksi syyskuun 11. päivän terrori-iskuista Yhdysvalloissa. Jonesin ja Infowarsin suosio kasvoi huomattavasti Sandy Hookin jälkeisinä vuosina.

Parhaimmillaan Jonesin liikevaihto oli yli 50 miljoonaa dollaria vuodessa. Infowars taas sai vanhempien asianajajan tuomien todisteiden perusteella parhaimmillaan 800  000 dollaria päivässä, New York Times uutisoi. Oikeusekonomisti Bernard Pettingill todisti oikeudenkäynnissä, että hänen arvionsa mukaan Jonesin ja hänen Infowarsin omistavan Free Speech System -yrityksen nettoarvo on 135–270 miljoonaa dollaria.

Sekä Infowars että Free Speech System ovat menneet konkurssiin aiemmin tänä vuonna.

Jones on osallisena kahdessa muussakin oikeudenkäynnissä, joissa Sandy Hookin uhrien omaiset vaativat korvauksia. Lisäksi hänen osallisuutensa viime vuoden tammikuun kuudennen päivän Yhdysvaltain kongressirakennuksen valtaukseen on herättänyt kysymyksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut