Myanmarissa ensimmäiset teloitukset vuosikymmeniin, teloitettujen joukossa kaksi demokratia-aktivistia – YK:n asiantuntijoiden mukaan kuolemantuomion voi saada pelkästä armeijan kritisoimisesta

Kuolemaan tuomittujen joukossa on demokratia-aktivisti Kyaw Min Yu ja ex-kansanedustaja Phyo Zeyar Thaw.

25.7. 17:02

Naypidaw

Myanmarissa viime vuonna vallan kaapannut sotilashallinto on teloittanut neljä ihmistä, kertoi maan media maanantaina. Teloitukset olivat ensimmäiset vuosikymmeniin.

Teloitettujen joukossa oli maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin marraskuussa pidätetty puoluetoveri, ex-kansanedustaja Phyo ZeyaThaw sekä demokratia-aktivisti Kyaw Min Yu.

Juntan sotilastuomioistuin on tuominnut kuolemaan kymmeniä kaappausta vastustaneita aktivisteja, mutta tuomioita ei tätä ennen ollut pantu toimeen.

Sotilashallinnon edustajat kommentoivat teloituksia ainoastaan toteamalla, että valtiollisessa mediassa kerrottu tieto piti paikkansa.

YK sekä useat ihmisoikeusjärjestöt tuomitsivat teloitukset tuoreeltaan. YK:n asiantuntijoiden mukaan juntan määräämien poikkeustilalakien vuoksi käytännössä pelkästä armeijan kritisoimisesta voi saada Myanmarissa kuolemantuomion.

Myös Ranska tuomitsi teloitukset voimakkaasti. Se totesi niiden edustavan äärimmäistä taantumusta ja osoittavan juntan julmuuksien kiihtyvän edelleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut