Turkki kutsui Ruotsin suurlähetystön edustajan Ankarassa tapaamiseen ”terroristi­propagandan” vuoksi

Ruotsin ulkoministeriö vahvistaa, että tapaaminen pidettiin. Sen mukaan tapaaminen koski osittain Suomen, Ruotsin ja Turkin välistä sopimusta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puhui Istanbulissa 22. heinäkuuta 2022.

23.7. 21:29

Turkin ulkoministeriö kutsui Ruotsin lähetystön diplomaatin Ankarassa tapaamiseen, kertovat uutistoimisto Reutersin lähteet. Ruotisin ulkoministeriö vahvistaa ruotsalais­lehti Dagens Nyheterille, että tapaaminen Ruotsin Ankaran-suurlähetystön ja Turkin ulko­ministeriön edustajien välillä on toteutunut.

Tapaamisessa käsiteltiin Reutersin tietojen mukaan Turkin ”vahvaa reaktioita” kurdiryhmän protesteihin Tukholmassa, joita Turkki kutsuu ”terroristiseksi propagandaksi”.

Ruotsin ulkoministeriö kieltäytyy kommentoimasta, mitä Turkki sanoo pitävänsä ”terroristi­propagandana”.

Ruotsin, Suomen, Turkin ja Naton edustajat olivat koolla Naton huippu­kokouksessa Madridissa 28. kesäkuuta 2022.

Ruotsin ulkoministeriön mukaan tapaaminen koski osittain Ruotsin, Suomen ja Turkin välistä sopimusta. Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat Turkin kanssa kesäkuussa ”yhteisymmärrysasiakirjan”, jonka mukaan Turkki tuki Madridin huippukokouksessa Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi. Samassa Suomi ja Ruotsi sitoutuivat muun muassa antamaan ”täyden tukensa Turkille liittyen sen turvallisuushuoliin”.

”Ruotsi noudattaa Suomen ja Turkin kanssa tehtyä kolmenvälistä sopimusta ja soveltaa sitä Ruotsin lain mukaisesti”, Ruotsin ulkoministeriö vastasi Dagens Nyheterille sähkö­postitse.

Turkki on hidastanut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys­hakemuksen etenemistä, koska sen mukaan Suomi ja Ruotsi tukevat terroristeja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut