”Rahasta se on enemmän kiinni kuin matkasta”, artistien perässä ulkomaille matkustava Liinu Nyppynen sanoo

Porilainen Meri Mäkipää kertoo matkustaneensa keikkojen perässä muun muassa Belgiaan ja Bulgariaan.

Porilainen Meri Mäkipää (vas.) ja keravalainen Liinu Nyppynen jonottamassa saksalaisen metalliyhtyeen Rammsteinin konserttiin Tallinnassa 20. heinäkuussa 2022.

20.7. 19:24

Tallinna

Samoilla silmillä Tallinnaan ja takaisin. Se on Etelä-Pohjanmaan Kurikasta matkaan lähteneiden Katri Saarelan ja Minna Ahon suunnitelma.

”Perjantaina iltapäivällä ollaan takaisin kotona, sitten nukun pari tuntia ja menen takaisin töihin”, Saarela ynnää suunnitelmat Tallinkin lautalla matkalla kohti Tallinnaa.

Saarela ja Aho ovat osa ennakkotietojen mukaan peräti 15 000 suomalaisen porukkaa, jotka matkasivat Suomenlahden yli Tallinnaan katsomaan saksalaisyhtye Rammsteinia.

Mieluummin he kävisivät kuitenkin keikoilla Suomessa. Jos vain ulkomaiset artistit tulisivat Suomeen asti, Saarela harmittelee.

Esimerkiksi Depeche Modea piti viimeksi lähteä katsomaan Tukholmaan, koska bändin kiertue ei yltänyt Suomeen saakka.

”Aiemmin he ovat kyllä käyneet Suomessa”, Saarela sanoo.

Kurikasta kotoisin olevat Katri Saarela (vas.) ja Minna Aho jonottamassa saksalaisen metalliyhtyeen Rammsteinin konserttiin Tallinnassa.

Tallinnan satamassa ja keskusta-alueella Rammstein-fanipaitojen näkemiseltä ei voi välttyä. Loppuunmyytyyn konserttiin Laululavalle odotetaan noin 65 000 ihmistä.

Suuren ihmismassan tuomaa tunnelmaa sekä ”komeita pyroja ja valoja” odottavat myös Laululavan edustalla iltapäivää viettävät espoolaiset Eetu Korhonen ja Eero Vanne.

Molemmat ovat matkustaneet ensi kertaa ulkomaille bändin perässä. Vanne sanoo, että voisi matkustaa keikalle Tallinnaa pidemmällekin.

”Sanoisin, että Schengen-alueelle voisin matkustaa bändin perässä.”

Korhonen ja Vanne eivät osaa arvioida, onko keikoille matkustaminen halvempaa Suomen sisällä vai Suomesta Tallinnaan.

”Eihän se koskaan halpaa ole, kun Suomi-poika tulee Eestinmaahan”, Korhonen sanoo.

Espoolaiset Eetu Korhonen (vas.) ja Eero Vanne jonottamassa jonottamassa saksalaisen metalliyhtyeen Rammsteinin konserttiin Tallinnassa.

Porttien aukeamista Laululavan edustalla odottavat myös porilainen Meri Mäkipää ja Keravalla asuva Liinu Nyppynen. Heidän näkemyksensä on, että monet bändit tulevat kiertueellaan Ruotsiin, mutta jättävät Suomen välistä.

Mäkipää kertoo matkanneensa keikkojen perässä aiemmin muun muassa Belgiaan ja Bulgariaan. Nyppyselle keikkamatka ulkomaille on ensimmäinen.

Kaksikko tutustui toisiinsa vasta viikko sitten Facebookin Naistenhuone-ryhmän kautta.

”Entinen avopuolisoni oli ostanut meille liput tänne (Rammsteinin keikalle) ja liput jäivät erossa minulle. Laitoin Naistenhuoneeseen kyselyä, että kuka haluaisi lähteä kanssani Tallinnaan, ja valitsin Merin”, Nyppynen kertoo.

Mäkipää ja Nyppynen sanovat molemmat, että voisivat matkustaa mihin vain nähdäkseen lempibändinsä.

”Rahasta se on enemmän kiinni kuin matkasta. Jos ei tarvitsisi miettiä rahaa, lähtisin vaikka Australiaan”, Nyppynen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut