Tanskan tietosuojaviranomainen kieltää Googlen Chromebookien käytön osassa maan kouluista

Kouluilla on suuri haaste löytää korvaava ratkaisu ennen lomien loppumista.

Google sanoo, ettei oppilaiden tietoja ole koskaan käytetty mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin.

16.7. 19:15 | Päivitetty 20.7. 13:29

Tanskan tietosuojaviranomainen kieltää Helsingörin kouluja käyttämästä Googlen kannettavia Chromebook-tietokoneita opetuksessa, kun kouluihin palataan kesälomilta.

Tietosuojaviranomainen perustelee kieltoa EU:n tietosuoja-asetuksella ja vaaralla siitä, että oppilaiden henkilötiedot voivat joutua Googlen Workspace-ohjelmiston kautta hakoteille eli käytännössä Yhdysvaltoihin.

Viranomaisen ratkaisu koskee Helsingörin kuntaa. Viranomaiset eivät ottaneet kantaa, ovatko muut kunnat rikkoneet tietosuoja-asetusta vastaan, kun ne käyttävät Chromebookeja. Kuntien halutaan nyt varmistavan, että asetusta ei rikota, ja ryhtyvän tarvittaessa asianmukaisiin toimiin.

Politiken-lehden mukaan Chromebookeja on ollut käytössä noin puolessa Tanskan kouluista.

Google on sanonut kirjallisessa kommentissa, että oppilaiden tietoja ei ole koskaan käytetty mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin ja että sen palveluista on tehty riippumaton ulkopuolinen selvitys.

Korjattu 20.7. kello 13.27: Kielto koskee Helsingörin kuntaa, ei koko maata. Virhe oli myös Satakunnan Kansan 17.7. julkaistussa printtilehdessä. STT siteerasi uutisessa alun perin Politiken-lehden uutista. Politiken on sittemmin täsmentänyt, että tämä nimenomainen kielto koskee vain Helsingörin kuntaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut