Ukrainan puolustusministeri: maan joukkojen vahvuus noin miljoonassa – presidentti antanut käskyn vallata etelän takaisin

Zelenskyin mukaan Venäjän joukkojen vetäytyminen on lopulta väistämätöntä.

Arkistokuvassa Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov.

11.7. 9:59

Kiova / Helsinki

Ukrainalla on joukoissaan noin miljoona ihmistä, sanoo Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov brittilehti Timesin haastattelussa.

Reznikovin mukaan asevoimien vahvuus on tällä hetkellä noin 700 000 sotilasta. Näiden lisäksi arvioon lasketaan rajavartiosto, kansalliskaarti ja poliisi.

Puolustusministeri sanoi presidentti Volodymyr Zelenskyin antaneen käskyn vallata takaisin Venäjän miehittämät rannikkoalueet, jotka ovat hyvin tärkeitä maan taloudelle.

Reznikov kertoi myös Timesille olevansa tyytyväinen lännen tukeen, mutta ei asetoimitusten nopeuteen.

”Heidät tullaan saamaan oikeuden eteen”

Päivittäisessä puheessaan myöhään sunnuntaina Zelenskyi vannoi, että venäläisten miehittäjien vetäytyminen Ukrainasta tulee lopulta vääjäämättä tapahtumaan, ja heidät tullaan saamaan oikeuden eteen.

”Rangaistus on väistämätön jokaiselle venäläiselle murhaajalle”, hän sanoi.

Zelenskyi muistutti, että natsi-Saksassa sotarikoksiin osallistuneita ihmisiäkin on tuotu oikeuden eteen vielä satavuotiaina. Presidentti kuitenkin korosti, että ukrainalaiset eivät aio odottaa oikeutta niin kauaa.

Zelenskyi myös kertoi jälleen kerran, että Ukrainassa on kerätty rekisteriä Venäjän joukkojen sotarikoksista Venäjän hyökkäyssodan alusta saakka.

Presidentti torppasi puheessaan väitteet Venäjän ”operationaalisesta tauosta” Ukrainassa. Presidentin mukaan Venäjä oli tehnyt pelkästään sunnuntain aikana yhteensä 34 ilmaiskua eri puolille maata. Zelenskyi kertoi Ukrainan armeijan pitävän asemiaan tiukasti ja torjuvan Venäjän joukkojen hyökkäyksiä usealta suunnalta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut