Kanadassa suuri matkapuhelin- ja internetyhteyksiä koskeva katkos

Kanadan suurimman matkapuhelin- ja internet-palveluntarjoajan varatoimitus­johtajan mukaan katkoksen syy ei ole selvillä.

9.7. 12:45

Kanadassa toimivan Rogers Communicationsin internet-palveluissa on laaja häiriö, joka koskettaa noin 11 miljoonaa asiakasta. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Katkos vaikuttaa myös valtion palveluihin. Katkoksen on raportoitu vaikuttaneen muun muassa passeja myöntäviin virastoihin, oikeuslaitoksiin ja maksujärjestelmiin.

Yhtiön mukaan katkoksen syy ei ole selvillä.

Perjantaina iltapäivällä Rogers Communicationsin varatoimitusjohtaja Kye Prigg kertoi Kanadan yleisradioyhtiö CBC:lle, että yhtiö pyrkii yhä selvittämään ongelman perimmäisen syyn.

"Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa, milloin ongelma saadaan korjattua", Prigg sanoi.

Katkos on toinen Rogers Communicationsin palveluita koskeva katkos reilun vuoden sisällä.

Perjantain katkoksen myötä Kanadan internetliikenne oli vähentynyt noin 75:llä prosentilla, kertoo internetin häiriöitä valvova organisaatio Net Blocks.

Toronton poliisi kertoi perjantaina Twitterissä, että joillakin hätänumeroon soittaneilla on ollut ongelmia saada puhelua yhdistettyä hätäkeskukseen, vaikka hälytyspalvelut ovat toiminnassa normaalisti.

Kanadan kaupunkialueilla ihmiset ovat hakeutuneet kahviloihin ja paikkoihin, joissa on toimiva langaton verkkoyhteys.

"Täällä on paljon ihmisiä, jotka työskentelevät kannettavien tietokoneidensa kanssa aivan kuin kotonaan, koska heillä ei ole toimivaa yhteyttä kotona", Torontossa sijaitsevan Starbucksin asiakas kertoi uutistoimisto Reutersille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut