Japanin entistä pääministeriä Shinzō Abea ammuttu kesken puheen

Japanin entistä pääministeriä on ammuttu kesken puheen. Ampujaksi epäilty on otettu kiinni.

Japanin entinen pääministeri Shinzō Abe kätteli kannattajiaan kampanjatilaisuudessa Tokiossa kesäkuussa.

8.7. 7:51

Japanin entistä pääministeriä Shinzō Abea on ammuttu kesken puheen, kertoo japanilainen media NHK.

Abe lyyhistyi maahan kesken puheensa, jota hän piti Länsi-Japanissa sijaitsevassa Naran kaupungissa. Abe oli Narassa kampanjakiertueella, sillä Japanissa äänestetään parlamentin ylähuoneen jäsenistä sunnuntaina 10. heinäkuuta.

NHK raportoi, että paikalla kuultiin kaksi laukausta. Poliisi on pidättänyt 42-vuotiaan paikallisen miehen epäiltynä murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan Abea ammuttiin takaapäin haulikolla. Silminnäkijät kuitenkin kuvailivat uutistoimisto AFP:lle, että ase muistutti jonkinlaista lelua. He kuulivat kaksi laukausta, joista jälkimmäinen oli voimakkaampi.

Abea ammuttiin niskaan. Monet viestimet kertoivat, että hän olisi ollut eloton vietäessä sairaalaan, mutta Japanin yleisradioyhtiön poliisilähteiden mukaan hän olisi ollut tajuissaan.

Ampuminen tapahtui Naran kaupungissa. Entinen pääministeri Abe oli pitämässä kaupungissa kampanjatilaisuutta parlamentin ylähuoneen vaaleja varten.

Shinzō Abe toimi Japanin pääministerinä vuosina 2012–2020 sekä sitä ennen vuosina 2006–2007. Hän on ollut Japanin pitkäaikaisin pääministeri. Abe on poliittisilta näkemyksiltään konservatiivi ja oikeistopopulisti.

Japanin kabinettipäällikkö Hirokazu Matsuno kommentoi tapahtunutta raukkamaiseksi.

”Oli syy mikä tahansa, tällaista barbaarista tekoa ei voi koskaan hyväksyä. Me tuomitsemme sen voimakkaasti”, Matsuno sanoi lehdistötilaisuudessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut