Turkki haluaa Suomelta ja Ruotsilta kirjalliset vastaukset terrorismihuoliinsa

Ulkoministeri Cavusoglun mukaan Turkki on toimittanut kysymyksensä Suomelle ja Ruotsille kirjallisesti, ja myös vastauksia odotetaan kirjallisessa muodossa.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu osallistui Nato-maiden ulkoministerien epäviralliseen tapaamiseen Berliinissä, Saksassa lauantaina 14. toukokuuta 2022.

15.6. 15:43

Ankara

Turkki ilmoitti tänään odottavansa Suomelta ja Ruotsilta kirjallista vastausta esittämiinsä huoliin maiden liittymisestä Natoon.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu kertoi Turkin toimittaneen kysymyksensä Suomelle ja Ruotsille kirjallisessa muodossa ja korosti, että kysymyksiin odotetaan nyt kirjallista vastausta.

Turkki on toistuvasti ilmaissut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Turkki syyttää Ruotsia ja Suomea PKK-kurdijärjestön epäiltyjen jäsenten kätkemisestä ja vastustaa myös maiden tekemiä päätöksiä kieltää asevienti Ankaraan Turkin Syyriassa tekemien sotatoimien vuoksi. Ruotsi ja Suomi asettivat asevientikiellon Turkin Syyriaan tekemän hyökkäyksen takia osana EU-rintamaa vuonna 2019.

Guardian-lehti kertoi tiistaina, että Turkki on uhannut olevansa valmis lykkäämään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä jopa vuodella.

Jotta Suomi ja Ruotsi voitaisiin hyväksyä Naton jäseniksi, puolustusliiton kaikkien 30 jäsenmaan pitää ratifioida liittymispöytäkirja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut