Ex-oikeus­ministeri William Barr: Trump menetti kosketuksensa todellisuuteen

Barrin mukaan Trumpilla ei vaikuttanut olevan kiinnostusta tosiasioihin, vaan tämä jatkoi puheitaan ”varastetuista” vaaleista.

Entinen oikeusminsiteri William Barr puhui ennakkoon nauhoitetulla videolla kongressin tutkintakomitean toisessa julkisessa kuulemisessa maanantaina.

14.6. 7:21

Yhdysvaltain entinen oikeusministeri William Barr sanoo, että entinen presidentti Donald Trump menetti kosketuksensa todellisuuteen, kun tämä kertoi avustajilleen teorioita vaalivilpistä vuoden 2020 presidentinvaalien jälkimainingeissa.

Trumpin kaudella ministerinä toiminut Barr puhui nauhoitetulla videolla maanantaina Yhdysvaltain kongressin valtausta koskevassa kuulemisessa.

”Olin lannistut, sillä ajattelin, että voihan... hän on menettänyt kosketuksen todellisuuteen, jos hän todella uskoo tähän”, Trumpin lähipiiriin ja tärkeimpiin tukijoihin kuulunut Barr sanoi.

”Kun tarkastelin asiaa ja kerroin hänelle, kuinka hulluja jotkut näistä väitteistä olivat, missään kohtaan ei vaikuttanut olevan kiinnostusta tosiasioihin.”

Julkiset kuulemiset kongressitaloon tehdyn hyökkäyksen tutkinnan tuloksista alkoivat lähes vuoden kestäneen tutkinnan jälkeen viime viikolla.

Tutkintakomitean johto sanoi avauspuheenvuoroissaan viime viikolla, että loppiaisena tehdyn hyökkäyksen keskiössä oli maan entinen presidentti Trump.

Komitea katsoo, että hyökkäyksellä pyrittiin jatkamaan Trumpin presidenttiyttä, vaikka demokraattien Joe Biden voitti vuoden 2020 vaalit.

Trump kommentoi tutkimusta maanantaina oikeuden pilkaksi. Rönsyilevässä 12-sivuisessa tekstissään Trump sanoi, että maassa tulisi keskittyä suurempiin ongelmiin ja että demokraattijohtoinen paneeli yrittäisi harhauttaa yhdysvaltalaisia.

Kirjelmässään Trump myös toisteli samoja presidentinvaaleihin liittyviä salaliittoteorioita, jotka on jo osoitettu perättömiksi.

”Demokraatit loivat narratiivin tammikuun 6. päivästä viedäkseen huomiota paljon suuremmalta ja tärkeämmältä totuudelta, että vuoden 2020 vaalit olivat vilpilliset ja varastetut”, Trump sanoi.

Tutkintakomitean mukaan Trumpin salaliittoteoriat olivat mellakoitsijoiden tärkein motivoiva tekijä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut