Ukrainan Zelenskyi: Ukrainan EU-jäsenyysehdokkuus vahvistaisi koko unionia

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ollut vierailulla Kiovassa.

Ukrainian presidentti Volodymyr Zelensky haluaisi Ukrainan EU:n jäsenehdokkaaksi mahdollisimman nopeasti.

12.6. 7:51

Kiova/Helsinki

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi näkee, että Ukrainan EU-jäsenyysehdokkuus ei vahvistaisi pelkästään Ukrainaa vaan koko unionia. Zelenskyi jakoi ajatuksensa lauantai-illan puheessaan.

”Mitä muuta Euroopassa pitää tapahtua, jotta epäilijöille tulisi selväksi, että jo Ukrainan jättäminen Euroopan unionin ulkopuolelle toimii Eurooppaa vastaan?”, Zelenskyi kysyi puheessaan.

Jo aiemmin Zelenskyi on sanonut, että Venäjän tarkoituksena on tuhota Euroopan yhtenäisyys ja heikentää Eurooppaa.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi aiemmin lauantaina komission antavan ensi viikon loppuun mennessä lopullisen arvionsa Ukrainan jäsenyysehdokkuudesta. Von der Leyen on ollut vierailulla Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Zelenskyi on painottanut, että Ukrainan nopea hyväksyminen EU:hun vähentäisi maan geopoliittista haavoittuvaisuutta. Jäseneksi hyväksyminen voi kuitenkin viedä vuosia ellei vuosikymmeniä.

Osa unionin jäsenmaista on suhtautunut varauksella Ukrainan mahdolliseen jäsenyyteen. EU:n johtajien kuitenkin uskotaan puoltavan Ukrainan jäsenyysehdokkuutta myöhemmin tässä kuussa. Oletuksena on, että ehdokkuudelle tullaan myös asettamaan tiukkoja ehtoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut