Ukraina sanoo olevansa nyt täysin riippuvainen lännen aseavusta

Venäjän miehittämässä Hersonin kaupungissa Etelä-Ukrainassa viranomaiset ovat jakaneet paikallisille ensimmäisiä Venäjän passeja lauantaina, kertovat uutistoimistot.

Sjevjerodonetskin kaupunki.

11.6. 22:08

Ukrainassa taistelut ovat jatkuneet vaikeina maan etelä- ja itäosissa. Venäjä on keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle, etenkin Sjevjerodonetskin teollisuuskaupungin ympärille.

Ukraina on nyt riippuvainen lähes yksinomaan lännestä saamistaan aseista, sanoo Ukrainan sotilastiedustelun apulaispäällikkö Vadim Skibitsky Guardian-lehdelle.

Apulaispäällikön mukaan Venäjällä on 10–15 kertaa enemmän tykistökalustoa kuin Ukrainalla. Länsimaat ovat Skibitskyn mukaan antaneet Ukrainalle tykistökalustoa noin kymmenen prosenttia siitä määrästä, mitä Venäjällä on.

”Kaikki riippuu nyt siitä, mitä länsi antaa meille”, Skibitsky sanoo.

Skibitskyn mukaan Ukraina häviää nyt Venäjää vastaan etulinjassa. Ukraina käyttää Skibitskyn mukaan 5 000–6 000 ammusta päivässä.

”Tämä on nyt tykistösotaa”, hän sanoo ja kertoo uskovansa, että konflikti myös pysyy lähinnä sellaisena lähitulevaisuudessa.

Sotilastiedustelun apulaispäällikkö uskoo, että Venäjän tekemien raketti-iskujen määrä pysyy nykyisellään.

Kolmea ulkomaalaista sotilasta yritetään pelastaa kuolemaantuomiolta, myös neljäs joutumassa oikeuteen

Ukraina tekee kaiken mahdollisen, jotta kolme ulkomaalaista sotilasta pelastuvat Venäjän heille antamilta kuolemantuomioilta, ukrainalainen lainsäätäjä kertoo BBC:n mukaan.

Venäjän tukemat Itä-Ukrainan separatistit ovat tuominneet kaksi brittitaistelijaa ja yhden marokkolaisen taistelijan kuolemaan, kertoivat venäläiset tiedotusvälineet torstaina.

Sekä Ukrainan puolustusministeriö että vankien vaihtoa käsittelevä tiedustelupalvelun pääosasto ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin varmistaakseen, että nämä vieraiden valtioiden kansalaiset pelastuvat, sanoo ukrainalainen lainsäätäjä.

Myös neljäs ulkomaalainen taistelija on joutumassa tuomiolle, kertoo uutistoimisto Interfax Reutersin mukaan. Separatistien edustaja sanoi lauantaina, että tuomiota valmistellaan nyt myös palkkasoturille, joka on Etelä-Korean kansalainen ja taistellut Ukrainan riveissä.

Taistelijan henkilöllisyyttä ei paljastettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut