Ukrainalaissotilaita kuolee rintamalla päivittäin toistasataa, sanoo presidentin avustaja

Venäjän Googlena tunnettu Yandex sanoo häivyttävänsä maiden välisiä rajoja sen karttapalveluissa. Esimerkiksi Ukrainan ja Venäjän rajat merkittiin samanlaisella viivalla kuin Ukrainan eri alueiden rajat.

Ukrainalainen sotilas puolustusasemassa Chuguivin kaupungissa. Ukrainalaisten menetykset ovat tällä hetkellä toistasataa sotilasta päivässä.

10.6. 9:30

Helsinki/Kiova

Ukrainalaissotilaita kuolee rintamalla tällä hetkellä päivittäin noin 100–200, sanoi Ukrainan presidentin avustaja Myhailo Podoljak.

BBC:n haastatteleman Podoljakin mukaan Ukraina tarvitsisi käyttöönsä satoja lännen heitinjärjestelmiä vastatakseen Venäjän pommituksiin. Podoljak sanoi, että Venäjä tulittaa Ukrainan asemia tällä hetkellä kaikella arsenaalistaan löytyvällä ydinaseita lukuun ottamatta.

Ukrainan puolustusministeri Oleksiy Reznikov kertoi eilen torstaina päivittäisten tappioiden määrän olevan noin sata sotilasta. BBC:n mukaan vaihtelevat luvut kertovat siitä, kuinka vaikeaa on saada tarkkaa tietoa rintamalta.

NYT: Venäjän Googlena tunnettu Yandex häivyttää maiden rajoja karttapalvelussaan

Venäjän Googlena tunnettu Yandex sanoo häivyttävänsä maiden välisiä rajoja sen karttapalveluissa, uutisoi New York Times -lehti. Torstai-illasta alkaen esimerkiksi Ukrainan ja Venäjän rajat merkittiin samanlaisella viivalla kuin Ukrainan eri alueiden rajat.

Lehden mukaan netissä on spekuloitu siitä, tehtiinkö muutos siksi, että Yandex haluaa välttää painostusta rajojen uudelleenpiirtämiseksi, kun Venäjä miehittää lisää Ukrainan alueita.

Yandexin mukaan muutos tehtiin siksi, että se haluaa karttojen suuntautuvan paikalliseen käyttöön. Karttapalvelut ovat yksi Yandexin suosituimmista palveluista.

”Yandexin kartat on yleispalvelu, joka auttaa ihmisiä löytämään organisaatioita ja paikkoja lähellä, valitsemaan julkisen liikenteen ja suunnittelemaan mukavia reittejä”, yritys sanoi.

Zelenskyi: Donbassin kaupungit edelleen miehittäjien keskeisiä kohteita, mutta pitävät pintansa

Etulinjan tilanteessa ei ole merkittäviä muutoksia, kertoi presidentti Volodymyr Zelenskyi torstai-illan puheessaan. Sjevjerodonetsk, Lysytshansk ja muut Donbassin kaupungit, jotka ovat venäläisten miehittäjien keskeisinä kohteina, pitävät presidentin mukaan pintansa.

Zaporizhzhjan kaupungissa Ukraina on onnistunut estämään Venäjän suunnitelmia, Zelenskyi kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut