Kymmenien ihmisten pelätään kuolleen kirkkoiskussa Nigeriassa

Silminnäkijä kertoo kuulleensa kirkon sisältä kovaäänisen räjähdyksen ja laukauksia.

6.6. 7:45

Lagos

Länsi-Afrikan Nigeriassa kymmenien ihmisten pelätään kuolleen räjähtein varustautuneiden hyökkääjien iskettyä katoliseen kirkkoon. Maan lounaisosassa Ondon osavaltiossa tehdyssä iskussa on lisäksi haavoittunut ihmisiä.

Aamujumalanpalveluksen aikaan tehdystä iskusta ovat kertoneet maan hallinto ja poliisi, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoja kuolleiden lukumäärästä.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen silminnäkijän mukaan iskussa olisi kuollut ainakin 20 ihmistä. Reuters, AP ja Wall Street Journal puolestaan kirjoittavat, että ainakin 50 ihmisen pelätään saaneen surmansa iskussa.

Reutersille arvioita on esittänyt asiaa nimettömänä kommentoinut lääkäri ja AP:lle taas kirkon pappi. Wall Street Journalin kertomat arviot ovat peräisin paikallisilta päättäjiltä, joiden mukaan kuolonuhrien määrä voisi olla korkeampikin kuin 50.

Iskun motiivista ei ole vielä selvyyttä, eikä yksikään ryhmittymä ole AFP:n mukaan kertonut olleensa iskun takana.

Osavaltion poliisin mukaan Owossa sijaitsevaan kirkkoon hyökättiin räjähtein. Hänen mukaansa on liian aikaista sanoa tarkasti, kuinka monta ihmistä sai surmansa.

”Olin kulkemassa alueen läpi, kun kuulin kovaäänisen räjähdyksen ja laukauksia kirkon sisältä”, AFP:lle puhunut silminnäkijä puolestaan kertoi.

Silminnäkijä kertoi nähneensä kirkon alueella ainakin viisi hyökkääjää ennen kuin hän oli juossut turvaan.

Iskut harvinaisia alueella

Maan presidentti Muhammadu Buhari on tuominnut iskun. Ondon kuvernööri Oluwarotimi Akeredolu puolestaan kuvaili hyökkäystä tiedotteessa muun muassa ”satanistiseksi”. Hän vetosi myös turvallisuusjoukkoihin, että he jäljittäisivät iskun tekijät.

Hyökkäykseen on ottanut kantaa myös katolista kirkkoa johtava paavi Franciscus. Tiedotteessa paavin kerrotaan rukoilevan uhrien ja Nigerian puolesta.

Ase- ja pommi-iskut ovat harvinaisia Ondon osavaltiossa ja muissa osissa Lounais-Nigeriaa. Muissa osissa Nigeriaa maan asevoimat sen sijaan ovat olleet poikkiteloin erinäisten aseistautuneiden ryhmittymien kanssa.

Maan koillisosassa Nigerian asevoimat ovat taistelleet jihadistikapinallisia vastaan jo 12 vuoden ajan. Nigerian luoteisosassa sotilaat puolestaan taistelevat rikollisjengejä ja maan kaakkoisosassa separatisteja vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut