Biden vaatii kiristyksiä Yhdysvaltain aselakeihin – ”Kuinka monta verilöylyä vielä hyväksymme?”

Biden vaatii esimerkiksi yksityisomistuksessa olevien rynnäkköaseiden ja suurten lippaiden kieltoa.

3.6. 7:47

Washington/Helsinki

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden haluaa kiristyksiä maan aselakeihin. Hän esimerkiksi vaati yksityisomistuksessa olevien rynnäkköaseiden ja suurten lippaiden kieltoa. Myös asetta ostavien ikärajaa tulisi presidentin mukaan nostaa 18:sta 21:een.

”Kuinka monta verilöylyä vielä hyväksymme?”, Biden kysyi paikallista aikaa torstaina pitämässään puheessa.

Demokraattipresidentti tuomitsi republikaanisenaattorit, jotka eivät ole tukeneet tiukempia aselakeja. Aseasiassakin Yhdysvallat on jakautunut: demokraatit kannattavat yleisesti ottaen aselakien kiristyksiä, republikaanit puolestaan ovat vapaamman lainsäädännön puolella.

Joukkoampumiset eivät ole harvinaisia Yhdysvalloissa. Esimerkiksi viime viikolla mies surmasi 19 lasta ja kaksi opettajaa texasilaisessa koulussa. Kyseessä oli pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa noin kymmeneen vuoteen.

Yhdysvalloissa on viime aikoina ollut useita kohtalokkaita ampumisia. Kymmenen ihmistä kuoli ja kolme haavoittui supermarketin joukkoampumisessa toukokuun puolivälissä Buffalossa New Yorkin osavaltiossa. Seitsemäntoista ihmistä haavoittui viime kuussa Wisconsinin osavaltion Milwaukeen ammuskelussa suositulla iltaelämän alueella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut