Yhdysvaltain Tulsassa ainakin viisi kuollut uudessa joukkoampumisessa

Tulsan poliisin mukaan epäilty ampuja on kuolleiden joukossa. Poliisi uskoo asemiehen ampuneen itsensä.

Ainakin viisi ihmistä on kuollut joukkoampumisessa Yhdysvalloissa Tulsan kaupungissa. Epäilty ampuja on yksi menehtyneistä.

2.6. 7:34

Tulsa

Yhdysvalloissa ainakin viisi ihmistä on kuollut Oklahomassa Tulsan kaupungin sairaalakampuksella tapahtuneessa ampumisessa, kertoo Tulsan poliisi. Kuolonuhrien joukossa on myös epäilty ampuja. Poliisi uskoo asemiehen ampuneen itsensä.

Poliisin alustavien tietojen mukaan ampuminen rajoittui yhden sairaalarakennuksen toiseen kerrokseen. Poliisi kertoo ampujalla olleen ainakin kaksi ampuma-asetta.

Poliisin mukaan veriteon epäilty tekijä on arviolta 35–40-vuotias musta mies.

Tulsan ampumisen alla on ollut edellisen kuukauden aikana useita joukkoampumisia, jotka ovat nostaneet Yhdysvaltain aselait jälleen tapetille.

Oklahoman kuvernööri: Järjetön vihan ja väkivallan teko

Oklahoman republikaanikuvernööri Kevin Stitt kertoi Twitter-tilillään rukoilevansa uhrien puolesta.

”Tänään Tulsassa tapahtunut on järjetön vihan ja väkivallan teko”, hän sanoi tviitissään.

Kuvernööri kehui poliisin nopeaa toimintaa tilanteessa ja kertoi tarjonneensa Tulsan pormestarille G.T. Bynumille osavaltion tukea.

Ampumistapausta kommentoinut republikaanipormestari ei halunnut lähteä puhumaan aselakilinjauksista heti veriteon jälkeen.

”Nyt ajatuksissani ovat uhrit, joiden monet perheenjäsenet eivät edes tiedä tapahtuneesta”, Bynum sanoi New York Timesin mukaan.

Valkoinen talo on kertonut, että presidentti Joe Biden on tietoinen Tulsan joukkoampumisesta. Bidenin hallinnon kerrotaan tarjonneen tukea paikallisviranomaisille.

Ampumistapaus tapahtui Tulsan joukkomurhan 101. vuosipäivänä. Vuonna 1921 kaupungin valkoiset asukkaat tuhosivat mustien asuttaman kaupunginosan ja tappoivat ainakin toistasataa afroamerikkalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut