Ukrainan Zelenskyi erotti Harkovan turvallisuuspäällikön – ”ajatteli itseään”

Presidentin mukaan kolmasosa Harkovan alueesta on yhä venäläisjoukkojen hallussa.

Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi teki ensimmäisen virallisen vierailun Kiovan ulkopuolelle sitten helmikuun.

30.5. 9:58

Kiova

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että hän on erottanut Itä-Ukrainassa sijaitsevan Harkovan turvallisuuspäällikön. Sunnuntai-iltana julkaistussa puheessaan Zelenskyi perustelee päätöstään sanomalla, että päällikkö ei ollut työskennellyt kaupungin puolustuksen eteen Venäjän hyökkäyssodan alettua. Presidentin mukaan päällikkö oli ajatellut itseään.

”Mitkä olivat motiivit? Viranomaiset selvittävät sen”, Zelenskyi sanoi.

Presidentin mukaan Harkovan alueesta kolmasosa on yhä venäläisjoukkojen hallussa. Hän näkee, että ukrainalaisjoukot tulevat ottamaan alueet haltuunsa.

”Venäjä ei ole ainoastaan hävinnyt taistelua Harkovasta, ei ainoastaan taistelua Kiovasta ja maan pohjoisosista. Se on menettänyt tulevaisuutensa ja kulttuuriset siteensä vapaaseen maailmaan”, Zelenskyi sanoi puheessaan.

Ukrainan presidentinkanslia kertoi sunnuntaina Zelenskyin vierailleen Harkovassa eturintamassa taistelevien joukkojen luona. Kyseessä oli Zelenskyin ensimmäinen virallinen vierailu Kiovan ulkopuolella sitten helmikuun. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkoi helmikuussa.

Venäjän ja Ukrainan väliset taistelut jatkuivat viikonloppuna kiivaina itäisessä Ukrainassa. Taisteluita on käyty erityisesti Lysytshanskin ja Sjevjerodonetskin ympäristössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut