Ukrainan Zelenskyi: Krimin uudelleenvaltaaminen tarkoittaisi satojen tuhansien ihmisten menettämistä

Presidentin mukaan tilanne Donbassin ja Harkovan alueilla on hyvin vaikea.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi, että Ukraina palauttaa ehdottomasti itselleen kaiken, joka sille kuuluu.

29.5. 8:58

Kiova/Helsinki

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, ettei hän usko Krimin uudelleenvaltaamiseen sotilaallisin keinoin. Uutistoimisto Reutersin mukaan myöhään lauantai-iltana paikallista aikaa televisioidun puheen pitänyt Zelenskyi sanoi, että päätös yrittää vallata Krim tarkoittaisi satojen tuhansien ihmisten menettämistä.

Krim on ollut venäläisjoukkojen hallussa vuodesta 2014.

Päivittäisessä, presidentin kanslian verkkosivuilla julkaistavassa puheessaan Zelenskyi kuitenkin sanoi, että Ukraina palauttaa ehdottomasti itselleen kaiken, joka sille kuuluu. Tämä on presidentin mukaan vain ajan kysymys.

Zelenskyi kuitenkin aloitti puheensa sanomalla, että tilanne on hyvin vaikea etenkin Donbassin ja Harkovan alueilla, joissa Venäjä yrittää Zelenskyin mukaan rutistaa itselleen edes jonkinlaisia tuloksia. Presidentti puhui Donbassin vaikeasta tilanteesta myös perjantain puheessaan, jolloin hän kuitenkin totesi, että ”Donbass tulee olemaan ukrainalainen”.

Zelenskyi kertoi myös keskustelleensa Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa siitä, kuinka Ukrainan satamia voitaisiin avata ja estää siten ruokapulasta syntyvä kriisi. Zelenskyi kertoo puhuneensa Johnsonin kanssa myös turvatakuista sekä puolustus- ja polttoainetuesta Ukrainalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut