Biden Niinistön ja Anderssonin tapaamisen jälkeen: Yhdysvallat tekee myös yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa kaikkien uhkien torjumiseksi jäsenyysprosessin aikana.

Presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson tapaavat tänään Yhdysvaltojen presidentin Valkoisessa talossa.

19.5. 17:10 | Päivitetty 19.5. 18:18

Helsinki/Washington

Presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ovat saapuneet Valkoiseen taloon. Heitä oli vastaanottamassa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, jonka kutsusta vierailu on järjestetty.

Niinistö matkusti Yhdysvaltoihin yhdessä Anderssonin kanssa suoraan Ruotsista.

Niinistö on kertonut aiemmin olevansa erityisen kiinnostunut kuulemaan Bidenilta, kuinka nopeasti Yhdysvalloissa aiotaan edetä Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemusten hyväksymisessä.

Keskustelujen aiheina ovat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sekä Euroopan ja Yhdysvaltain suhteet muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

Niinistö ja Biden tapasivat viimeksi maaliskuun alussa.

Kolmikko järjesti tapaamisensa jälkeen tiedotustilaisuuden, jonka Satakunnan Kansa näytti suorana lähetyksenä. Tiedotustilaisuus on nyt päättynyt.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomi ja Ruotsi täyttävät kaikki Nato-jäsenyyden edellytykset ja vahvistavat Natoa ja sen turvallisuutta. Biden puhui tiedotustilaisuudessa Valkoisen talon ruusupuutarhassa rinnallaan presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson.

Bidenin mukaan Suomella ja Ruotsilla on Yhdysvaltojen täysi tuki jäsenyyshakemuksen käsittelyn ajan. Bidenin mukaan Yhdysvallat tekee myös yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa kaikkien uhkien torjumiseksi jäsenyysprosessin aikana.

Sauli Niinistön mukaan Suomi on valmis neuvottelemaan Turkin kanssa kaikista sen huolenaiheista. Suomella ja Turkilla on Niinistön mukaan aina ollut hyvät suhteet.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut