Azovstalin tehtaalla haavoittuneet ukrainalaissotilaat pyytävät apua

Haavoittuneita ukrainalaissotilaita hoidetaan Azovstalin tehtaan uumenissa Mariupolissa epähygieenisissä olosuhteissa ilman riittävää ruokaa ja lääkkeitä.

Sokkeloinen Azovstalin tehtaan alue on Mariupolin kaupungin viimeinen puolustuslinnake, jota Venäjän joukot eivät vielä ole onnistuneet täysin valtaamaan.

11.5. 13:38

Kiova/Helsinki

Mariupolissa Azovstalin tehtaalla olevat ukrainalaissotilaat pyytävät apua haavoittuneilleen, kertoo Guardian-lehti.

Azovin rykmentin Telegram-viestipalvelussa julkaisemissa kuvissa näkyy haavoittuneita ukrainalaissotilaita, joita hoidetaan tehtaan uumenissa surkeissa ja epähygieenisissä olosuhteissa ilman riittävää ruokaa ja lääkkeitä. Moni on menettänyt raajansa.

Kuvien mukaan on liitetty avunpyyntö YK:lle ja Punaiselle ristille, jotta ne pelastaisivat sotilaat pois tehtaalta ja toimittaisivat heidät kunnolliseen hoitoon.

Sokkeloinen Azovstalin tehtaan alue on Mariupolin kaupungin viimeinen puolustuslinnake, jota Venäjän joukot eivät vielä ole onnistuneet täysin valtaamaan.

Ukraina sanoo vallanneensa takaisin alueita koillisessa

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa etenee Venäjän kannalta raskaasti. Ukrainan mukaan sen joukot ovat saaneet vallattua takaisin Harkovan pohjoispuolella sijaitsevia kyliä ja alueita Venäjän joukoilta. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki Koillis-Ukrainassa.

Ukrainan armeijan edustajan mukaan takaisin on vallattu Tsherkaski Tyshkyn, Ruski Tyshkin, Borshtshovan ja Slobozhansken alueet.

Myös yhdysvaltalainen Institute for Study of War -ajatushautomo kertoi yhden venäläislähteen väittäneen, että venäläisjoukot alueella on työnnetty takaisin lähelle Venäjän rajaa.

Ukrainan mukaan sodassa kaatunut yli 2 600 venäläissotilasta

Venäjä on menettänyt Ukrainassa yli 26  300 sotilastaan helmikuun lopulta lähtien, sanoo Ukrainan puolustusministeriö. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Lisäksi Ukraina sanoo Venäjän menettäneen muun muassa melkein 1  200 panssarivaunua, yli 2  800 muuta panssaroitua taisteluajoneuvoa sekä noin 360 lentokonetta ja helikopteria.

Lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomasti.

Huhtikuun lopulla Britannian puolustusministeriö arvioi 15  000 venäläissotilaan kuolleen Ukrainassa Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aikana.

Voitonpäivän puheessaan myös Venäjän presidentti Vladimir Putin viittasi kuolleisiin venäläissotilaisiin, antamatta mitään lukuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut