Ainakin 25 ihmistä kuollut ja kymmeniä loukkaantunut luksus­hotellin räjähdyksessä Kuubassa

Kuuban presidentin mukaan räjähdys joutui ilmeisesti kaasuvuodosta. Hotellin oli tarkoitus avautua pian koronasulun jälkeen.

7.5. 21:18

Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtuneen räjähdyksen uhrimäärä on noussut. Hotellissa perjantaina tapahtuneessa turmassa on kuollut valtiontelevision mukaan ainakin 25 ihmistä ja kymmenet ovat loukkaantuneet.

Kansainvälisten vieraiden ja julkkisten suosimassa luksushotelli Saratogassa tapahtuneessa räjähdyksessä myös loukkaantui kymmeniä ihmisiä, ja eloonjääneitä on etsitty raunioista muun muassa koirien avulla. Valtiontelevision mukaan etsinnät keskittyivät lauantaina hotellin sisätiloihin ja kellariin.

New York Timesin mukaan viranomaiset kertoivat sairaalaan viedyn räjähdyksen jälkimainingeissa ainakin 64 ihmistä, joista 14 oli lapsia.

Lehden mukaan räjähdyksessä kuolleiden joukossa on raskaana ollut nainen ja lapsi.

Turismista vastaava ministeri Juan Carlos Garcia Granda kertoi aiemmin, ettei kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa tiedetä olevan ulkomaalaisia. Lauantaina Espanjan pääministeri Pedro Sanchez kuitenkin kirjoitti Twitterissä, että räjähdyksessä olisi kuollut espanjalaisturisti. Lisäksi hän kertoi toisen Espanjan kansalaisen loukkaantuneen vakavasti.

Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel torjui heti räjähdyksen jälkimainingeissa epäilyt pommista tai attentaatista.

”Kyseessä ei ole sen paremmin pommi kuin hyökkäyskään. Tämä on valitettava onnettomuus, kaasuvuoto”, presidentti sanoi.

Räjähdys tuhosi täysin Saratogan neljä alinta kerrosta, jotka olivat olleet remontissa. Hotellin oli määrä avautua ensi viikolla. Rakennuksen sisätiloissa oli räjähdyshetkellä henkilökuntaa valmistelemassa remontin jälkeisiä avajaisia.

Hotellin omistaa valtionyhtiö Gaviota, jonka edustaja Roberto Calzadilla kertoi räjähdyksen tapahtuneen, kun kaasutankkia oli täytetty.

Räjähdys oli niin voimakas, että se vaurioitti pahoin lähellä sijaitsevaa baptistikirkkoa. Hotellin lähistöllä on myös koulu, mutta sen oppilaat eivät saaneet vammoja.

Rakennus, jossa Saratoga sijaitsee, on valmistunut jo vuonna 1880 kauppakiinteistöksi. Se muutettiin hotelliksi vuonna 1933. Hotellin verkkosivujen mukaan Saratogassa oli 96 huonetta, kaksi baaria, kaksi ravintolaa, kylpyläosasto ja kuntosali.

Saratogassa ovat takavuosina majoittuneet muun muassa Madonna, Beyonce, Mick Jagger ja Rihanna.

Hotel Saratoga vaurioitui perjantaiaamuna paikallista aikaa tapahtuneessa räjähdyksessä pahoin.

Pelastustyöntekijät työskentelivät hotellin raunioissa.

.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut