Venäjällä kansalaiset ovat ryhtyneet ilmiantamaan Ukrainan sotaa vastustavia – ”Ihmiset ovat propagandan aivo­pesemiä ja todella uskovat auttavansa löytämään pettureita”

Penzassa oppilaat ilmiantoivat sotaa kritisoineen opettajansa, Pietarissa eläkeläinen sotatietoa supermarketissa levittäneen taiteilijan. ”Kyse ei ole täysin kannustetusta toiminnasta, kuten Neuvostoliitossa, mutta ilmiöstä on tullut näkyvä”, kuvailee OVD-Infon tiedottaja Marija Kuznetsova.

Venäjällä on voimassa käytännössä sotasensuuri ja monet kansalaiset ovat panneet suunsa suppuun seurausten pelossa. Kuvassa moskovalaisia Venäjän ulkoministeriön rakennuksen edustalla 5. huhtikuuta.

4.5. 13:17

Moskova

Venäjällä kansalaisten toisistaan tekemät ilmiannot ovat lisääntyneet Ukrainan sodan aikana. Sodanvastustajista moni on joutunut poliisin pidättämäksi toisen kansalaisen ilmiantamana.

Kansalaisjärjestö OVD-Info kerää tietoja muun muassa mielenosoituksissa poliittisin motiivein pidätetyistä kansalaisista. Järjestön tiedottajan Marija Kuznetsovan mukaan ilmiannoissa on tapahtunut selvä nousu kuluneen parin kuukauden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut