Tykistötuli moukaroi Harkovaa jälleen lauantaina

Yksi kuoli ja viisi loukkaantui tulituksessa, kertoi Harkovan alueen sotilashallinto.

Ukrainalaiset ovat piileskelleet sotaa kellareissa.

30.4. 15:01

Kiova/Helsinki

Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan on kohdistunut tykistötulta jälleen lauantaina. Yksi ihminen on kuollut ja viisi loukkaantunut tykistön ja kranaatinheitinten tulituksessa, kertoi Harkovan alueen sotilashallinto viestipalvelu Telegramissa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kuvaili Harkovan alueen tilannetta raskaaksi videoiduissa kommenteissaan.

Ukraina on pystynyt sodan aikana pitämään lähellä Venäjän rajaa sijaitsevan Harkovan hallussaan, mutta kaupunki on ollut toistuvasti Venäjän asevoimien moukaroitavana.

Ukraina sanoi vallanneensa takaisin Ruska Lozovan kylän Harkovan pohjoispuolella ja evakuoineensa satoja siviilejä. Venäjän joukot olivat miehittäneet kylää kahden kuukauden ajan.

–  Se oli kaksi kuukautta hirvittävää pelkoa. Ei mitään muuta, kauheaa ja jatkuvaa pelkoa, kertoi evakuoitu 28-vuotias Natalia uutistoimisto AFP:lle.

–  Olimme kellareissa ilman ruokaa kaksi kuukautta, söimme mitä meillä oli, sanoi 40-vuotias Svjatoslav, jonka silmät olivat punaiset väsymyksestä.

Lähellä sijaitsevan Slatynen asukas Oleksandr Skatshko, 47, sanoi, että 15 ihmistä kylästä oli tapettu. Ukrainan joukot valtasivat takaisin myös Slatynen.

Skatshkon viesti venäläisille oli, että "armeijanne on hyökännyt maahamme ja tappaa lapsiamme".

–  Vaikka kuka sanoisi mitä tahansa, vaikka Putin sanoisi mitä tahansa, meidän ihmisemme kuolevat täällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut