Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuvat kiivaina – useita kuoli venäläiset pommitettua Odessaa

Ukrainassa taistelut maan itäosassa Harkovan ja Luhanskin seuduilla raivosivat lauantaina kiivaina.

Venäläisten tuhoamia autoja oli koottu kasaan Ukrainan Hostomelissa lauantaina.

23.4. 18:23

Kiova

Ukrainassa taistelut maan itäosassa Harkovan ja Luhanskin seuduilla raivosivat lauantaina kiivaina, kertoivat paikallisviranomaiset. Harkovan alueen kuvernöörin Oleh Synjehubovin mukaan ukrainalaisjoukot olisivat vallanneet takaisin kolme kylää Venäjän rajan läheisyydessä.

Luhanskissa puolestaan venäläisten kranaattituli alueelle on jatkunut paikallisviranomaisten mukaan kellon ympäri. Viranomaiset kehottivat alueella mahdollisesti vielä olevia siviilejä lähtemään evakkoon heti, kun se vain on mahdollista.

Odessan rannikkokaupungissa ainakin viisi ihmistä on Ukrainan viranomaisten mukaan saanut surmansa venäläisten tulitettua kaupunkia raketeilla tai ohjuksella. Haavoittuneita on ainakin parisenkymmentä.

Paikan päällä olevan yleisradioyhtiö BBC:n mukaan tulitus osui 14-kerroksiseen taloon. Pelastus- ja raivaustyöt olivat illan suussa edelleen kesken.

Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban mukaan Venäjän iskujen ainoa tavoite on terrorin kylväminen.

– Venäjää on pidettävä valtionterrorismin tukijana ja kohdeltava sen mukaisesti. Ei bisnestä, ei kontakteja, ei kulttuuriprojekteja. Sivilisaation ja sellaisten barbaarien välille, jotka iskevät rauhanomaisiin kaupunkeihin ohjuksilla, on luotava muuri, Kuleba kirjoitti Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut