Zelenskyi varoitti Venäjää: ”Liittämis­yritykset johtavat pakotteisiin, jotka tekevät maastanne yhtä köyhän kuin vuonna 1917”

Zelenskyi varoitti puheessaan ukrainalaisia myös luovuttamasta tietojaan Venäjän joukoille.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kuvattuna keskiviikkona 20. huhtikuuta Kiovassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

22.4. 8:23

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi päivittäisessä puheessaan myöhään torstai-iltana, että Venäjän yritykset pyrkiä erottamaan Hersonin ja Zaporižžjan alueet Venäjän alaisuuteen johtaisivat Venäjän ankariin taloudellisiin pakotteisiin, joiden seurauksena maa ajautuisi äärimmäiseen köyhyyteen.

”Teette maastanne yhtä köyhän kuin se oli sisällissodan jälkeen vuonna 1917. On siis parempi etsiä ratkaisua rauhaan nyt”, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi kehotti myös Hersonin ja Zaporižžjan asukkaita olemaan hyvin varovaisia sen suhteen, mitä tietoja he luovuttavat Venäjän joukoille. Venäjä voi hänen mukaansa hyödyntää esimerkiksi ukrainalaisten passitietoja omiin tarkoituksiinsa.

Zelenskyi kiitti puheessaan Espanjan ja Tanskan pääministereitä heidän vierailuistaan Ukrainassa sekä heiltä osoittamastaan tuesta myös sodanjälkeiseen Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez tuomitsi torstaina tviitissään Kiovan lähellä olevassa Borodjankan kylässä tapahtuneet julmuudet, joista syytetään Venäjän armeijaa.

”Todistamme järkyttyneenä Putinin sodan julmuuksia Borodjankan kaduilla. Emme jätä Ukrainan kansaa yksin", Sanchez tviittasi.

Myös Yhdysvallat sai kiitokset Zelenskyilta torstain puheessa.

"Yhdysvallat on ilmoittanut uudesta tukipaketista valtiollemme. Olemme siitä kiitollisia”, hän sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi aiemmin torstaina Yhdysvaltojen uudesta 800 miljoonan dollarin arvoisesta aseapupaketista.

Paketti pitää Bidenin mukaan sisällään raskasta tykistöä, haupitseja, 144 000 haupitsiammusta ja miehittämättömiä ilma-aluksia.

Bidenin mukaan uusi aseapupaketti on räätälöity palvelemaan Ukrainan puolustuksen tarpeita sodan painopisteen siirtyessä kohti Itä-Ukrainaa ja Donbasin aluetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut