Roska-astioita roihusi Malmössä pitkin yötä – kaupunkiliikenteen bussiin heitettiin palava esine

Mellakointi liittyy äärioikeistolaispoliitikko Rasmus Paludanin tapahtumiin, joissa hänellä on tapana polttaa Koraaneja.

Mellakat jatkuvat Ruotsin Malmössä. Lauantain ja sunnuntain välillä hetkeksi rauhoittunut riehunta roihahti uudelleen.

17.4. 10:15

Malmö

Ruotsissa lauantainen mellakointi jatkui Malmössä pitkälle sunnuntain vastaiseen yöhön. Poliiseja heitettiin kivillä ja polttopulloilla, ja lisäksi kaupunkiliikenteen bussi sytytettiin tuleen.

Muutaman rauhallisen tunnin jälkeen tilanne paheni Malmössä puolenyön jälkeen. Kaupungissa oli useita tuhopolttoja, kun roskakatoksia, roska-astioita ja autoja sytytettiin tuleen.

Poliisi ilmoitti puoli kolmen aikaan yöllä paikallista aikaa tilanteen olevan edelleen kaoottinen ja työskentelevänsä järjestyksen palauttamiseksi. Muutamaa tuntia myöhemmin poliisi tiedotti, että alueella liikkuu edelleen naamioituneita ihmisiä, jotka sytyttävät roska-astioita tuleen.

Kaupungin bussiliikenteessä on kerrottu olevan viiveitä ja joitakin bussipysäkkejä on poistettu käytöstä. Yksi liikennettä operoivan yhtiön busseista oli sytytetty tuleen heittämällä sisälle palava esine.

Yhtiön edustaja kertoi SVT:lle, että kuljettaja oli yrittänyt sammuttaa paloa mutta ei ollut onnistunut, joten matkustajat oli evakuoitava. Kukaan ei yhtiön mukaan loukkaantunut, mutta ihmisten sanotaan olevan säikähtäneitä.

Mellakointia jo monta päivää

Mellakointi alkoi aiemmin lauantaina, kun Malmön laitamille kokoontui ihmisiä vastustamaan äärioikeistolaisen Rasmus Paludanin tapahtumaa. Tanskalaista Stram Kurs -puoluetta johtavan Paludanin tapoihin kuuluu polttaa Koraaneja julkisilla paikoilla ja yleensä alueilla, joilla asuu paljon muslimeja.

Lauantaina Paludanin oli tarkoitus järjestää tapahtuma Landskronassa, mutta muutamaa tuntia ennen tapahtuman alkua poliisi ilmoitti, että tapahtuma on siirretty Malmön laitamille.

Mellakointia oli lauantaina sekä Landskronassa että Malmössä.

Kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen päivä, kun mielenosoitukset yltyvät mellakoiksi Paludanin tapahtumien yhteydessä. Torstaina näin kävi Linköpingissä ja Norrköpingissä, perjantaina Tukholmassa ja Örebrossa.

Örebrossa 12 poliisia loukkaantui ja useita poliisiautoja sytytettiin tuleen. Myös torstaina poliiseja loukkaantui.

Useita ihmisiä epäillään rikoksista mellakoinnin yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut