Venäjä uhkasi iskeä Kiovaan, jos ukrainalaiset jatkavat iskuja Venäjän puolelle

Biden ja Zelenskyi keskustelivat sotilasavusta. YK:n pääsihteeri ei usko tulitauon olevan nyt mahdollinen Ukrainassa.

Pelastajat työskentelevät venäläisten pommitusten tuhoamien asuinrakennusten jäänteiden parissa etsiessään ruumiita Ukrainan Borodjankassa, Kiovan alueella. Kuva on otettu 10.4.2022.

13.4. 20:59

Moskova(Kiova

Venäjä uhkaa iskeä Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan, jos Ukrainan joukot jatkavat hyökkäyksiä Venäjän puolelle.

Venäjän puolustusministeriön mukaan ukrainalaiset yrittävät koko ajan sabotoida kohteita Venäjän puolella. Puolustusministeriön mukaan Venäjä on valmis iskemään ”komentokeskuksiin”, joita on muun muassa Kiovassa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puolestaan neuvottelivat keskiviikkona Yhdysvaltain tuesta Ukrainalle, kertoi Valkoinen talo. Zelenskyi kertoi Twitterissä, että tunnin mittainen keskustelu koski puolustuksen lisäpakettia ja mahdollista makrotalousapua. Yhdysvaltain uskotaan olevan valmis toimittamaan Ukrainalle satojen miljoonien dollarien arvosta uutta sotilaskalustoa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi keskiviikkona, ettei hän usko tulitauon Ukrainassa olevan nyt mahdollinen. Guterresin mukaan Venäjä ei ole vastannut maailmanjärjestön pyyntöön, jossa siltä toivottiin konkreettisia ehdotuksia siviilien evakuoinneista ja avustustarvikkeiden toimittamisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut