Venäjän puolustusministeriö: Yli tuhat ukrainalaissotilasta antautunut Mariupolissa

13.4. 11:53

Venäjän puolustusministeriö väittää, että yli tuhat Ukrainan joukkojen merisotilasta olisi antautunut Mariupolin satamakaupungissa lähellä Ilyitšin teräs- ja rautatehdasta. Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto Tass uutistoimisto Reutersin mukaan.

Vain hieman aiemmin tšetšeenijohtaja sanoi Telegram-kanavallaan, että tuhat ukrainalaista merisotilasta on antautunut Mariupolissa. Venäjään kuuluvan Tšetšenian tasavallan itsevaltainen johtaja Ramzan Kadyrov kehotti Azovstalin terästehtaalla olevia ukrainalaisjoukkoja antautumaan.

Tšetšenia on lähettänyt useita joukkoja Ukrainaan Venäjän joukkojen tueksi.

Ukrainan asevoimat totesi aiemmin, että Venäjä suunnittelee iskua Azovstalin terästehtaalle. Azovstalin terästehdas on yksi Ukrainan suurimpia tehtaita.

Terästehtaan hallinnasta on tullut yksi Mariupolin taistelujen keskeisimmistä kohdista. Azovstalin terästehdas on Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan yksi tärkeimmistä Ukrainan joukkojen tukikohdista piiritetyssä kaupungissa.

Venäjän televisiossa näytettiin Reutersin mukaan kuvaa, jossa väitettiin olevan ukrainalaissotilaita, jotka marssivat tietä pitkin kädet ilmassa.

Ukrainalaisviranomaiset eivät välittömästi kommentoineet väitteitä.

Taistelut Mariupolissa ovat jatkuneet kiivaina jo pitkään, mutta Venäjän pelätään saavan kaupungin kokonaan hallintaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut