New Yorkissa joukkoampuminen metroasemalla, toistakymmentä haavoittui

Alustavien tietojen mukaan metroasemalle heitettiin savukranaatti ennen ampumista.

Ainakin 13 ihmistä loukkaantui New Yorkissa metroasemalla, jossa tapahtui tiistaina joukkoampuminen. Ampujaa etsitään yhä.

12.4. 18:17

New York

Yhdysvalloissa 16 ihmistä on haavoittunut joukkoampumisessa metroasemalla Brooklynissa New Yorkissa, kertovat viranomaiset.

Uutiskanava CNN:n pelastusviranomaisilta saaman tiedon mukaan metroasemalta olisi löydetty myös räjähtämättömiä pommeja. New Yorkin poliisin mukaan asemalla ei ole sellaisia räjähteitä, jotka olisivat vaarallisia.

Silminnäkijöiden mukaan asemalle olisi heitetty savukranaatti ja paikalta olisi paennut oransseihin huomioliiveihin pukeutunut mies, jolla oli kaasunaamari.

ABC-kanavan mukaan poliisi etsii ampujaa. New Yorkin kuvernööri Kathy Hochul kertoi seuraavansa tilannetta tarkasti.

”Ensihoitajat ovat paikalla. Tulemme tekemään yhteistyötä New Yorkin poliisin ja muiden viranomaisten kanssa, ja kerromme tilanteesta lisää tietoja, kun tutkimukset etenevät”, Hochul kirjoitti Twitterissä.

Brooklynin metroasemalla New Yorkissa tapahtunutta joukkoampumista ei tutkita terroritekona, kertovat viranomaiset.

Yhteensä 16 ihmistä sai vammoja, mutta kenelläkään heistä ei ole hengenvaaraa, kertoo kaupungin palolaitos. Vammoja saaneista kymmenellä oli ampumahaavoja.

Tekijää etsitään edelleen. Silminnäkijöiden mukaan asemalle olisi heitetty savukranaatti ja paikalta olisi paennut oransseihin huomioliiveihin pukeutunut mies, jolla oli kaasunaamari.

Joukkoampumisia tapahtuu verrattain usein Yhdysvalloissa. Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan ampuma-aseet ovat mukana noin 40 000 kuolemantapauksessa joka vuosi. Luvussa ovat mukana myös itsemurhat.

Kolme neljännestä Yhdysvalloissa tehdyistä murhista tehdään tuliaseilla.

Artikkelia muutettu kello 19.49. Lisätty viranomaisarvio, ettei asiaa tutkita terroritekona. Korjattu kuvatekstiin uhrien loukkaantuminen, ei kuolema.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut