Ukraina kertoo uusista evakuointikäytävistä ja yrityksistä saada ihmisiä turvaan

Uusia uhreja ja tuhoja paljastuu jatkuvasti.

Siviilejä yritetään saada turvaan muun muassa pahoin tuhoutuneesta Mariupolin kaupungista.

9.4. 13:51

Kiova

Siviilien evakuointeja yritetään jälleen Ukrainassa. Maan varapääministerin Iryna Vereshtshukin mukaan lauantaille on sovittu kymmenestä evakuointikäytävästä. Asiasta uutisoivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutiskanava CNN.

Vereshtshukin mukaan Mariupolista avataan käytävä omilla ajoneuvoilla pakenemista varten. Mustanmeren rannalla sijaitsevan satamakaupungin Mariupolin tilannetta on kuvattu jo pitkään katastrofaaliseksi, sillä saarretussa kaupungissa ei ole ollut ruokaa, puhdasta vettä eikä lääkkeitä. Asiantuntijat ovat arvioineet, että Mariupolin kaatuminen olisi enää päivien kysymys.

Monet aiemmat evakuointiyritykset ovat epäonnistuneet Venäjän joukkojen jatkettua tulituksia.

Käytävä Mariupolista vie varapääministerin mukaan Zaporizhzhjaan. CNN raportoi varapääministerin kertoneen myös, että käytävät Berdjanskista, Tokmakista, Enerhodarista ja Melitopolista Zaporizhzhjaan avataan yksityisautoille ja busseille. Lisäksi Luhanskin alueelle varapääministeri nimesi viisi Bahmutiin vievää käytävää.

Ukrainan sotilashallintoa Luhanskin alueella johtavan SerhiHaidain mukaan alueen evakuointireittejä mukautetaan perjantaisen Kramatorskin iskun takia. Haidai sanoi, että evakuointeja on kuitenkin tarkoitus jatkaa. Hän kertoi niin ikään, että pommitukset alueella olisivat jatkuneet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut