Ukrainalaismedia: Kiovan lähellä sijaitsevasta Makarivin kylästä löydetty yli 130 ihmisen ruumiit

BBC:n lähteen mukaan Venäjän sotatoimia Ukrainassa alkaa johtaa eteläisen sotilaspiirin komentaja Aleksandr Dvornikov, jolla on kokemusta muun muassa Syyrian sodasta.

Miehet kävelevät raketin tuhoaman koulubussin ohi. Makarivin keskusta on kärsinyt raskaita tuhoja.

9.4. 9:00

Makarivin kylästä Ukrainassa on löydetty yli 130 ihmisen ruumiit, kertoo Ukrainan uutistoimisto Ukrinform paikalliseen pormestariin nojaten. Kylä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Kiovasta.

”Olemme löytäneet 132 siviiliä, jotka Venäjän örkit ovat ampuneet. En voi kutsua heitä enää ihmisiksi”, pormestari Vadym Tokar sanoi Venäjän sotilaisiin viitaten.

Tokarin mukaan kylässä on tuhottu lähes sen koko infrastruktuuri, alkaen asuinrakennuksista sairaaloihin ja lastentarhoihin.

Makarivin pikkukaupungin pormestari Vadim Tokar kävelee raunioituneessa kaupungissaan.

Zelenskyi: Näin Butshassa pelkkää kuolemaa

Zelenskyi myös totesi CBS-kanavan 60 minutes -ohjelman haastattelusta julkaistulla ennakkoklipillä, että Ukraina puolustaa nyt ihmisten oikeutta elää.

”Puolustamme oikeutta elää. En ikinä ajatellut, että tästä joutuisi maksamaan niin korkean hinnan. Kyse on ihmisarvosta. Jotta Venäjä ei voisi valita, mitä meidän pitäisi tehdä tai miten minä käytän oikeuksiani”, hän sanoi sunnuntaina julkaistavasta haastatellusta tehdyssä ennakkovideossa.

Haastattelija kysyi myös, mitä Zelenskyi näki vieraillessaan Butshassa, jossa venäläisten joukkojen on kerrottu syyllistyneen moniin kauheuksiin siviilejä vastaan.

”Kuolemaa. Pelkkää kuolemaa”, Zelenskyi vastasi.

BBC: Syyrian sodassa kokemusta kerännyt kenraali ottamassa komentoonsa Venäjän sotatoimet Ukrainassa

Venäjä on järjestänyt uudelleen sotilasoperaationsa johtoa Ukrainassa, kertoo BBC nimettömään länsimaalaiseen lähteeseen vedoten.

Syy tähän on se, että Venäjän joukkojen koordinointia ja johtamista on pidetty sekavana.

BBC:n lähteen mukaan vastuussa tulee olemaan eteläisen sotilaspiirin komentaja Aleksandr Dvornikov, jolla on kokemusta muun muassa Syyrian sodasta.

Lähde arvioi myös, että Venäjällä on painetta saada sodassa aikaan jonkinlaista ”menestystä” ennen toisen maailmansodan päättymistä juhlistava voitonpäivää, joka on Venäjällä merkittävä juhlapäivä.

Siksi Venäjä on kiirehtinyt joukkojen lähettämistä Itä-Ukrainaan sen sijasta, että se olisi käyttänyt aikaa joukkojen uudelleenjärjestämiseen kunnolla ja virheistä oppimiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut