Kremlin tiedottaja Peskov myönsi Venäjän kärsineen ”merkittäviä” tappioita – Kommentoi myös Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden aiheuttavan ”tilanteen tasapainottamista”

Tiedottaja Dmitri Peskov kiisti Sky Newsin haastattelussa Butšan surmat ja kutsui niitä lavastetuiksi.

Ukrainalaissotilas tutki tuhoutunutta venäläistä panssarivaunua Butšassa lähellä Kiovaa maanantaina.

8.4. 7:23 | Päivitetty 8.4. 7:55

Venäjän joukot ovat kärsineet "merkittäviä tappioita" Ukrainassa, kertoo Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Peskov kielsi syytökset koskien Butšan surmia. Hänen mukaan Butšan surmat ovat vain "hyvin lavastettuja vihjailuja". Hän myös kuvaili Butšasta otettuja kuvia väärennetyiksi.

Peskov antoi haastattelun uutiskanava Sky Newsille. Haastattelussa Peskov kertoi, että tappiot ovat heille "valtava tragedia". Peskov ei kuitenkaan tarkentanut kuolleiden venäläissotilaiden määrää.

Dmitri Peskov

Maaliskuun lopulla Venäjä ilmoitti, että 1 351 sen sotilasta olisi kuollut ja 3 825 haavoittunut. Naton arvion mukaan sodassa olisi kuollut 7 000–15 000 venäläistä sotilasta.

Samaisessa haastattelussa Peskov kertoi, että venäläisten vetäytyminen Kiovan alueelta ja Tšernihivistä oli ”hyvän tahdon ele”, jonka tarkoituksena oli vähentää jännitteitä rauhanneuvottelujen ajaksi.

Peskov kommentoi haastattelussa myös Suomen ja Ruotsin mahdollista Nato-jäsenyyttä sanomalla, että Venäjän olisi "tasapainotettava tilannetta" omilla toimenpiteillään, mikäli Suomi ja Ruotsi päättäisivät liittyä sotilasliitto Natoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Peskov sanoi, että jos Suomi ja Ruotsi liittyisivät "meidän täytyisi tehdä länsirajastamme entistäkin kehittyneempi turvallisuutemme takaamiseksi."

Kyseessä ei Peskovin mukaan kuitenkaan olisi eksistentiaalinen uhka Venäjälle, eikä se saisi maata harkitsemaan ydinaseen käyttöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut