Ukrainan valtakunnansyyttäjä: Venäläisjoukoilta takaisin vallatuilta alueilta löydetty yli 400 siviilin ruumiit

”Butshan verilöylystä” maailmalle levinneet kuvat kiihdyttivät vaatimuksia tutkia Venäjää sotarikoksista.

3.4. 21:09

Ukrainan venäläisjoukoilta takaisin valtaamilta alueilta pääkaupungin Kiovan lähellä on löydetty 410 siviilin ruumiit, Ukrainan valtakunnansyyttäjä Iryna Venediktova sanoo. Venediktova kertoi asiasta Ukrainan television haastattelussa sunnuntaina.

Heti ei ollut tiedossa, sisältääkö luku ne 280 kuollutta, joiden on kerrottu löytyneen joukkohaudasta Butshassa Kiovan länsipuolella. Ukrainan puolustusministeriö on syyttänyt Venäjän joukkoja siviilien mielivaltaisista teloituksista kaupungissa.

Butshassa viikonloppuna vierailleet uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat, että ruumiita näkyi eri puolilla kaupunkia. Eräällä kadulla he näkivät parikymmentä siviiliasuista ruumista muutaman sadan metrin alueella. Yhden kädet oli sidottu selän taakse valkoisella kankaalla, ja hänen Ukrainan passinsa oli avoimena ruumiin vieressä.

Taloissa oli valtavia reikiä, joita räjähdykset ovat jättäneet jälkeensä. Päivittäistavarakauppoja, kahviloita ja koteja on poltettu ja tuhottu, ja kirkon katto on vahingoittunut. Katujen varsilla näkyy luotien rei'ittämiä ja palaneita autoja, AFP:n toimittajat kertoivat.

Venäjän puolustusministeriö on kiistänyt väitteet siviiliuhreista ja sanoo, että sen joukot eivät ole vahingoittaneet ”ainuttakaan” siviiliä Butshassa. Venäjä myös kutsui kaupungista saatuja uutiskuvia Ukrainan hallinnon ”tuotoksiksi länsimaiselle medialle”.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut