Afganistanissa naisaktivistit uhkaavat maanlaajuisilla protesteilla, jos koulujen ovet eivät aukea tytöille

Toisella asteella opiskelevat tytöt eivät ole päässeet kouluun sen jälkeen, kun Taleban palasi valtaan Afganistanissa elokuussa.

Afganistanilaiset naiset ja tytöt osallistuvat Kabulin opetusministeriön edessä mielenosoitukseen, jossa vaaditaan lukioiden avaamista tytöille 26.3.2022.

27.3. 17:52

Kabul

Afganistanissa naisten oikeuksia ajavat aktivistit ilmoittivat sunnuntaina aloittavansa maanlaajuiset protestit, mikäli ääriliike Taleban ei avaa tyttöjen toisen asteen kouluja viikon sisällä.

”Jos tyttöjen koulut pysyvät suljettuina vielä viikon jälkeenkin, avaamme ne itse ja järjestämme mielenosoituksia ympäri maata, kunnes vaatimuksemme on hyväksytty”, sanoi naisasia-aktivisti Halima Nasari lehdistötilaisuudessa.

Toisella asteella opiskelevat tytöt eivät ole päässeet kouluun sen jälkeen, kun Taleban palasi valtaan Afganistanissa elokuussa. Guardianin mukaan tyttöjen on sallittu opiskella peruskouluissa valtaosassa maata, mutta ei enää toisella asteella.

Tyttöjen toisen asteen oppilaitokset avattiin keskiviikkona hetkeksi, mutta ne suljettiin jo muutaman tunnin aukiolon jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut