Oligarkit keräsivät satumaisen rikkautensa ”kuponkien” avulla, joita he hankkivat votkapulloilla ja muilla hyödykkeillä – ”Neuvostoliitossa kasvaneilla ihmisillä ei ollut aavistustakaan, mikä on osake saati mikä sen arvo voisi olla"

Venäjän valtio tuli oligarkeista liki riippuvaisiksi. Alkuperäiset oligarkit olivat Boris Berezovski, Mihail Hodorkovski, Mihail Fridman, Vladimir Gusinski, Vladimir Potanin, Aleksandr Smolenski ja Vladimir Vinogradov. Heistä Potanin ja Fridman ovat ainoat, jotka ovat saaneet säilyttää imperiuminsa.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin puhui kansalaisille Moskovassa elokuussa 1991 sen jälkeen, kun kommunistien vallankaappausyritys Neuvostoliiton hajoamisen estämiseksi oli epäonnistunut.

18.3. 11:35

Kaikki alkoi kupongeista. Sitten tulivat pankkiirit. Venäläisten yritysten ja luonnonvarojen yksityistämisessä moni asia meni jo alusta saakka pieleen.

Kansalaiset eivät 1990-luvun alun yksityistämisestä hyötyneet, mutta suppeasta joukosta liikemiehiä tuli satumaisen rikkaita. Heitä alettiin kutsua oligarkeiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut