Palkittu yhdysvaltalaisjournalisti ammuttiin kuoliaaksi Irpinissa, toinen toimittaja haavoittui

Kuollut toimittaja ja elokuvantekijä oli työskennellyt sota-alueilla myös aiemmin.

Brent Renaud

13.3. 19:30

Yhdysvaltalainen toimittaja ja elokuvantekijä ammuttiin kuoliaaksi Ukrainassa sunnuntaina, useat lähteet kertovat. Toinen amerikkalaistoimittaja haavoittui.

Uutistoimisto AFP:n toimittajat kertovat nähneensä kuolleen toimittajan ruumiin Irpinissä ja keskustelleensa haavoittunutta toimittajaa hoitaneen lääkärin kanssa.

Toimittajat joutuivat tulituksen kohteiksi Kiovan esikaupungissa Irpinissä. Vain tunteja tapahtuneen jälkeen kaupungin pormestari Oleksandr Markušyn ilmoitti, ettei toimittajilla ole enää pääsyä kaupunkiin.

”Tällä [päätöksellä] haluamme suojella heidän [toimittajien] ja sotilaidemme henkiä”, Markušyn kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Venäjän runsaat kaksi viikkoa jatkuneen hyökkäyksen aikana Ukrainassa on nyt kuollut ainakin kaksi journalistia. Ukrainalainen televisiokanavan kuvaaja kuoli iskussa Kiovan tv-torniin 1. maaliskuuta.

Sunnuntaina kuollut journalisti oli dokumentaristi ja videojournalisti Brent Renaud, sanomalehti The New York Times kertoo. Renaud oli aiemmin työskennellyt lehdelle, mutta ei ollut Ukrainassa sen lähettämänä.

Renaud oli ohjannut dokumenttielokuvia muun muassa amerikkalaisille HBO- ja Vice-kanaville. Hänen chicagolaiskoulusta kertova dokumenttisarjansa Last Chance High oli palkittu arvostetulla Peabody-palkinnolla.

Renaud teki usein töitä yhdessä veljensä kanssa. Hän oli kokenut kriisialuetoimittaja, joka oli työskennellyt esimerkiksi Irakissa, Afganistanissa ja Libyassa sekä raportoinut maanjäristystuhoista Haitissa ja huumekartellien väkivallasta Meksikossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut