Mikä saa Putinin lopettamaan sodan? Voidaanko hänet syrjäyttää? Tämä kaikki Venäjän johtajan mielen­liikkeistä ja asemasta pitää nyt ymmärtää: ”Uskomuksista on tullut todellisuutta”

Venäjän hyökkäys Ukrainassa on jatkunut yli viikon. Presidentti Vladimir Putinin muuttunut käytös, tavoitteet ja motiivit ovat herättäneet kysymyksiä. Uskooko presidentti itsekään omaan propagandaansa? Kuinka yksinäinen johtaja hän on? Koostimme vastaukset kuuteen ajankohtaiseen kysymykseen Putinista.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi presidentti Vladimir Putinin johdolla torstaina 24. helmikuuta. ”Hän on valmis menemään niin pitkälle, että kokee voittaneensa”, sanoo hybridi­osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith. Putin kuvattiin helmikuussa 2017 lehdistötilaisuudessa Budapestissa.

3.3.2022 20:33

Torstaina 24. helmikuuta ennen aamuviittä Venäjän presidentti Vladimir Putin teki kylmäävän ilmoituksen. Putin julisti televisiopuheessa, että Venäjä käynnistää sotilasoperaation Ukrainassa.

Pian puheen jälkeen eri puolilta Ukrainaa alettiin raportoida räjähdyksistä. Ennen aamukymmentä samana päivänä Venäjän maajoukot olivat ylittäneet Ukrainan rajan. Hyökkäys on jatkunut siitä lähtien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut