Reuters: Donald Trumpin Truth Social -palvelu julkaistiin

Palvelu latautui automaattisesti niille, jotka olivat ennakkotilanneet sen. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet ongelmista tilien luomisessa.

Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin uusi sosiaalisen median palvelu julkaistiin maanantaina. Kuvassa Trump puhuu Washington D.C.:ssä vuonna 2020.

21.2. 8:37

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin sosiaalisen median palvelu Truth Social julkaistiin maanantaiaamuna Suomen aikaa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Palvelu latautui automaattisesti niille ihmisille, jotka olivat tilanneet sen ennakkoon. Jotkut palvelua hamuavista käyttäjistä raportoivat kuitenkin ongelmista, kun he yrittivät luoda tiliä palveluun. Osa käyttäjistä sai eteensä virheviestin, jossa kerrottiin heidän olevan jonotuslistalla.

Trump sai viime vuonna porttikiellon niin Facebookiin, Twitteriin kuin Youtubeen, kun hänen kannattajansa hyökkäsivät Yhdysvaltain kongressi­rakennukseen loppiaisena vuonna 2021. Trumpin on katsottu lietsoneen mellakkaa.

Tapahtumien jälkipyykki jatkuu edelleen. Yhdysvaltalaistuomari päätti perjantaina, ettei Trumpin syyttämiselle Capitolin mellakoista ole estettä.

Truth Socialin omistaa Trump Media & Technology Group (TMTG). Yritystä johtaa republikaanisen puolueen poliitikko Devin Nunes. TMTG:tä on arvosteltu muun muassa avoimuuden puutteesta, sillä se ei ole esimerkiksi ilmoittanut, miten se on rahoittanut viime aikaista kasvuaan.

Nunes oli sunnuntaina vieraana televisiokanava Fox Newsin ohjelmassa, jossa hän hehkutti uutta palvelua ja sanoi sen olevan ”täysin toimintavalmis, ainakin Yhdysvalloissa” maaliskuun loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut