Yhdysvaltalaistutkimus: Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronan vakavaa tautimuotoa - Maailma - Satakunnan Kansa

Yhdysvaltalaistutkimus: Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronan vakavaa tautimuotoa

Kuolleista lähes neljä viidestä kuului vähintään neljään riskiryhmään.

Ihmisiä jonottamassa väliaikaisella koronatestauspisteellä Times Squarella New Yorkissa 5. tammikuuta 2022.

8.1. 7:07

Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronaviruksen vakavaa tautimuotoa, selviää Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) julkaisemasta tutkimuksesta. Kuolleista lähes neljä viidestä kuului vähintään neljään riskiryhmään.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1,2:ta miljoonaa 18 vuotta täyttänyttä yhdysvaltalaista, jotka saivat ensimmäisen rokotteen joulukuun 2020 ja lokakuun 2021 välisenä aikana.

Seuratuista rokotetuista vain 0,18 prosentilla todettiin koronatartunta, 0,015 prosenttia sai vakavia oireita ja 0,0033 prosenttia kuoli.

Tutkimuksessa riskiryhmiksi laskettiin 65-vuotiaat ja vanhemmat, immuunipuutteiset henkilöt, diabeetikot sekä keuhko-, maksa-, munuais-, sydän- tai neurologisia sairauksia sairastavat.

CDC:n mukaan rokotuskattavuuden kasvattaminen on ensisijainen kansanterveydellinen toimi. Riskiryhmiin kuuluville olisi myös syytä kohdentaa esimerkiksi tehosterokotuksia ja varotoimia altistumisten välttämiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut