Polttoainerekka räjähti Haitilla, ainakin 60 ihmistä kuollut - Maailma - Satakunnan Kansa

Polttoainerekka räjähti Haitilla, ainakin 60 ihmistä kuollut

Paikallisviranomaisten mukaan uhrit paloivat niin pahoin, että heidän tunnistamisensa on mahdotonta.

Ihmisiä oli kerääntynyt räjähdyspaikalle Cap-Haïtienin kaupungissa tiistaina.

14.12.2021 18:17

Haitilla ainakin 60 ihmistä on saanut surmansa polttoainetta kuljettaneen säiliöauton räjähdyksessä tiistaiaamuna, kertovat viranomaiset.

Polttoainerekka räjähti Cap-Haïtienin kaupungissa Haitin pohjoisrannikolla. Paikallisviranomaisten mukaan uhrit paloivat niin pahoin, että heidän tunnistamisensa on mahdotonta.

Läheisessä sairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja sanoo uutistoimisto AFP:lle, ettei sairaalan kantokyky kestä, sillä loukkaantuneita on niin paljon.

”Meillä ei ole mahdollisuuksia hoitaa vakavasti palaneita ihmisiä. Pelkään, ettemme voi pelastaa heitä kaikkia.”

Sairaalassa työskentelevän lääkärin mukaan hoidossa on 40 loukkaantunutta, joista osalla on palovammoja yli 60 prosentissa kehoaan.

Räjähdys sytytti tuleen parisenkymmentä taloa alueella. Niistä voi viranomaisten mukaan löytyä vielä lisää uhreja.

Rekka kaatui uutistoimisto Reutersin siteeraamien paikallisten medioiden mukaan puoliltaöin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Syynä kaatumiseen oli apulaispormestari Patrick Almonorin mukaan se, että rekan kuljettaja väisti moottoripyörää.

Liikenneonnettomuuden seurauksena kadulle alkoi vuotaa polttoainetta, ja ihmiset kerääntyivät keräämään sitä. Rekka on ilmeisesti räjähtänyt pian tämän jälkeen.

Haitissa on kärsitty vakavasta polttoainepulasta, jonka osasyynä on rikollisryhmittymien kasvanut valta eritoten maan pääkaupungissa Port-au-Princessä. Rikolliset muun muassa estävät pääsyä maan öljyterminaaleihin.

Lisäksi rikollisryhmät ovat hyökänneet yli kymmenen polttoainerekan kimppuun, vaatien sitten lunnaita kuljettajien vapauttamisesta. Maassa nähtiin viimeksi maanantaina mielenosoituksia korkeita polttoainehintoja vastaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut