Kaksi pidätettiin Itämeren rahtialusturman vuoksi – ”Toinen heistä oli tuolloin vahtivuorossa, häntä epäillään useista rikoksista” - Maailma - Satakunnan Kansa

Kaksi pidätettiin Itämeren rahtialusturman vuoksi – ”Toinen heistä oli tuolloin vahtivuorossa, häntä epäillään useista rikoksista”

Kaksikkoa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, ruorijuoppoudesta ja huolimattomuudesta.

Brittiläinen rahtialus Scot Carrier hinattiin onnettomuuden jälkeen Ystadin satamaan.

14.12.2021 17:22

Tukholma

Ruotsissa kaksi ihmistä on pidätetty maanantaina tapahtuneen rahtialuksien törmäyksen vuoksi. Heitä epäillään todennäköisin syin useista rikoksista.

Pidätettynä on vuonna 1991 syntynyt Britannian kansalainen ja vuonna 1965 syntynyt Kroatian kansalainen. Brittiä epäillään törkeästä ruorijuoppoudesta, törkeästä huolimattomuudesta meriliikenteessä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kroatialaista epäillään törkeästä ruorijuoppoudesta.

”Toinen heistä oli tuolloin vahtivuorossa, häntä epäillään useista rikoksista. Toinen heistä teki työtään samalla, kun hänen epäillään olleen päihtynyt”, kertoi syyttäjä Tomas Olvmyr tiistaina.

Olvmyr ei tarkentanut, mistä törkeää huolimattomuutta meriliikenteessä koskevassa epäilyssä on kyse.

Brittiläinen Scot Carrier -alus ja tanskalainen Karin Höj -laiva törmäsivät maanantaina aamuyöllä Itämerellä Ruotsin etelärannikolla sijaitsevan Ystadin ja tanskalaisen Bornholmin saaren välillä.

Brittialuksen omistavan Scotline Ltd:n mukaan kaksi epäiltyä ylittivät sallitun rajan alkoholi- tai huumetestissä. Syyttäjän mukaan seulontatestien tulokset on vielä vahvistettava.

Törmäyksessä kaatuneesta tanskalaisesta rahtialuksesta löytyi kuolleena yksi ihminen. Yksi ihminen on edelleen kateissa.

Brittialuksen epäillään törmänneen tanskalaiseen

Rahtilaivat purjehtivat maanantaina aamuyön tunteina samaan suuntaan, kunnes ne törmäsivät noin kello 3.30 paikallista aikaa. Alustavien tietojen perusteella kovaa vauhtia liikkunut brittialus törmäsi tanskalaisalukseen, joka kiepahti heti ympäri. Syyttäjä vahvisti tiistaina, että törmääjä oli brittialus.

Pidätetyt olivat brittialuksella.

Ruotsin liikenneviraston mukaan brittialuksen tarkastus on osoittanut, ettei aluksessa ole teknisiä puutteita.

Tanskalainen Karin Höj -alus on 55 metriä pitkä, kun taas brittiläinen Scot Carrierin pituus on 90 metriä. Kaatunut Karin Höj yritetään tiistain aikana saada hinattua läheiseen Skillingen satamaan Ruotsissa, missä sitä yritetään kääntää. Rannikkovartioston mukaan kääntö on viivästynyt huonon sään vuoksi ja sitä yritetään vasta keskiviikkoaamuna.

Karin Höj oli meriliikennettä seuraavan Marinetrafficin mukaan matkalla Ruotsin Södertäljesta Tanskan Nyköbing Falsteriin. Brittialus oli taas matkalla Latvian Salatsista Skotlannin Montroseen.

Scot Carrier on rakennettu vuonna 2018, tanskalaisalus vuonna 1977. Scot Carrierin omistaa brittiläinen merenkulkuun erikoistunut yritys Scotline Ltd, tanskalaisaluksen puolestaan Rederiet Höj -tanskalaisyritys.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut