Rahtialus palaa Göteborgin edustalla Ruotsissa, kyydissä 17 ihmistä - Maailma - Satakunnan Kansa

Rahtialus palaa Göteborgin edustalla Ruotsissa, kyydissä 17 ihmistä

Aluksen kapteeni on kieltäytynyt evakuoinnista ja sanonut aluksen henkilökunnan toimivan sammutustyöntekijöiden apuna.

Laivapaloa sammutettiin rannikkovartioston KBV 310 -aluksesta lauantaina illalla.

5.12.2021 8:17

Ruotsissa Göteborgin edustalla olleella rahtialuksella syttyi lauantaina tulipalo kyydissään 17 ihmistä, kertovat yleisradioyhtiö SVT ja sanomalehti Dagens Nyheter.

Ruotsalaismedioiden mukaan 177 metriä pitkä Almirante Storni -alus on ankkuroituna lähelle Vingan saarta. Aluksella syttyi tulipalo lauantaina noin kello 14.30 aikoihin paikallista aikaa ja palo on jatkunut siitä lähtien.

Palon syy on toistaiseksi epäselvä, mutta tulessa on aluksen keulaan lastattu puutavara.

Ruotsin rannikkovartiosto ja paikalliset pelastustyöntekijät ovat yrittäneet sammuttaa paloa läpi yön. Rannikkovartioston tiedottajan mukaan palo saadaan sammutettua aikaisintaan sunnuntaiaamuna.

Palavan aluksen luona on käynnissä laaja sammutusoperaatio ja viranomaisten mukaan paikalla on useita muita aluksia ja pelastushelikoptereita.

Ruotsin merenkulkulaitoksen mukaan aluksella on syttynyt palamaan muovikelmu, mikä tekee sammuttamisesta vaikeaa.

”Se palaa erittäin voimakkaasti, eikä rauhoitu, vaikka suihkutamme paljon vettä. Puu ei kastu, koska se on kääritty muoviin ja samalla lekit jatkavat palamista muovin alla”, sanoo merenkulkulaitoksen pelastusjohtaja Anders Lännholm SVT:lle.

Rahtilaivalla ei viranomaistietojen mukaan ole loukkaantuneita, koska aluksen miehistön on onnistunut paeta turvaan 177-metrisen laivan toiseen päähän.

Merenkulkulaitos on tarjoutunut evakuoimaan aluksen henkilökunnan, mutta laivan kapteeni on kieltäytynyt ja kertonut henkilökuntansa pysyvän aluksessa ja auttavan sammutushenkilökuntaa työssään.

Pelastusviranomaisten mukaan on mahdollista, että alukselle ei aiheudu palosta vakavia vaurioita, mutta riskiä ei voi myöskään sulkea pois.

”Lasti on laivan kannen päällä”, Rannikkovartioston tiedottaja kertoo SVT:lle. Hänen mukaansa laiva itsessään ei ole tulessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut