Biden aikoo pyrkiä toiselle presidenttikaudelle - Maailma - Satakunnan Kansa

Biden aikoo pyrkiä toiselle presidenttikaudelle

Viikonloppuna 79 vuotta täyttänyt Biden oli selvästi vanhin Yhdysvaltain presidentti vuoden alussa virkaan astuessaan.

Valkoisen talon tiedottaja vahvisti Bidenin aikovan pyrkiä jatkamaan presidenttinä vielä toisen kauden.

23.11. 10:31

Washington

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden aikoo pyrkiä toiselle presidenttikaudelle vuonna 2024, uutisoivat yhdysvaltalaismediat. Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki vahvisti toimittajille maanantaina paikallista aikaa, että Biden on suunnitellut asettuvansa ehdolle myös seuraavissa presidentinvaaleissa.

”Se on hänen aikomuksensa”, Psaki sanoi.

Bidenin suosio presidenttinä on ollut viime kuukausina laskussa, mikä on herättänyt spekulaatioita presidentin haluista pyrkiä valtaan toistamiseen. Esimerkiksi runsas viikko sitten julkaistussa Washington Postin ja ABC:n yhteisessä mielipidemittauksessa Bidenin presidenttikausi sai vain noin 40 prosentin kannatuksen.

Bidenin suosion lasku on myös nostanut kysymyksiä varapresidentti Kamala Harrisin pyrkimisestä demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Harrisin kannatus on kuitenkin viime aikoina madellut Bidenin kannatusta alhaisemmissa lukemissa.

Viikonloppuna 79 vuotta täyttänyt Biden oli selvästi vanhin Yhdysvaltain presidentti vuoden alussa virkaan astuessaan. Hän olisi 82-vuotias toisen kauden aloittaessaan.

Vuoden 2024 vaaleista voisi eräällä tapaa tulla viime vuoden vaalien revanssi, sillä myös aiempi presidentti Donald Trump on väläytellyt mahdollisuutta pyrkiä ehdolle seuraavissa vaaleissa. Trump on arvellut, että hänen suunnitelmistaan kuultaneen lisää ensi vuonna Yhdysvaltain välivaalien jälkeen.

Uutista päivitetty 23.11. kello 11.53: lisätty varapresidentti Kamala Harrisia ja aiempaa presidenttiä Donald Trumpia käsittelevät kappaleet.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut