Biden Kabulin iskuista: ”Emme unohda tätä emmekä anna anteeksi” - Maailma - Satakunnan Kansa

Biden Kabulin iskuista: ”Emme unohda tätä emmekä anna anteeksi”

Biden vakuutti, että Yhdysvallat kostaa iskut Isisin Afganistanin-siivelle Isis-K:lle, jota pidetään hyökkäyksen tekijänä.

Joe Biden vakuutti, että Yhdysvallat kostaa Kabulin iskut.

27.8. 7:39

Kabul

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on sanonut Kabulin lentokentän ulkopuolella tapahtuneen hyökkäyksen jäljiltä, että surmansa saaneet yhdysvaltalaissotilaat olivat sankareita, jotka olivat suorittamassa epäitsekästä evakuointitehtävää.

–  He olivat osa urheinta ja epäitsekkäintä armeijaa maailmassa. He ovat Amerikan selkäranka, Biden sanoi.

Iskuissa on saanut surmansa ainakin 12 yhdysvaltalaissotilasta sekä kymmeniä afganistanilaissiviilejä. Tekijöinä pidetään äärijärjestö Isisin Afganistanin-siipeä, jota kutsutaan myös Isis-K:ksi. Biden myös lähetti uhkauksen iskun tekijöille ja vakuutti, että Yhdysvallat ryhtyy vielä vastaiskuun.

–  Emme unohda tätä emmekä anna anteeksi. Metsästämme teidät ja panemme teidät maksamaan, presidentti sanoi.

Bidenin mukaan mitään todisteita ei ole siitä, että Taleban olisi tehnyt yhteistyötä Isis-K:n kanssa. Biden on määrännyt sotilaskomentajansa kehittämään suunnitelmia Isis-K:n johtoon ja organisaatioon kohdistuvista vastaiskuista, kertoo CNN.

Bidenin mukaan Yhdysvallat on evakuoinut Afganistanista yli 100  000 ihmistä. Presidentti myös vakuutti, että evakuointia jatketaan.

Kabulin hyökkäys ja useiden yhdysvaltalaissotilaiden kuolema on kova kolaus Bidenin hallinnolle, joka on vastalauseista huolimatta pitänyt kiinni nopeasta Afganistanista vetäytymisestä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: